Usein kysyttyä

1. Miten Ruokaboksi toimii

Mikä on Ruokaboksi?

Ruokaboksi on Suomen kätevin tapa helpottaa kiireistä arkea, kokeilla uusia reseptejä, vähentää hävikkiä, inspiroitua ruoanlaitosta ja viettää enemmän aikaa yhteisen aterian parissa. Me Ruokaboksilla suunnittelemme puolestasi viikoittain vaihtuvia, maistuvia ja inspiroivia arkiruokia ja toimitamme tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet sekä selkeät ohjeet kotiovellesi. Suosimme raaka-aineita suoraan kotimaisilta tuottajilta. Saat Ruokaboksin aina valitseminasi viikkoina ja maksat vain toimitetuista bokseista.

Miten Ruokaboksin asiakkuus toimii käytännössä?

Ruokaboksin asiakkuus toimii juuri niin kuin itse toivot. Voit tilata yhden boksin testiin ilman jatkotoimituksia tai minkäänlaista sitoutumista. Valitset itse jatkatko palvelun käyttöä vai et. 

Boksien toimituspäivä on maanantai-ilta klo 16–21. Boksi toimitetaan sinulle kotiin asti. Tarkennamme toimitusajan tekstiviestitse toimitusta edeltävänä perjantaina. Maanantaina voit seurata toimitusta reaaliajassa. Saat ensimmäisen tilauksen yhteydessä tunnukset Ruokaboksin omille sivuille, joilla voit kätevästi hallita toimituksiasi ja tilata lisää bokseja jos niin toivot. Kun toimitukset ovat tauolla Ruokaboksin asiakkuus on ilmainen. 

Omien sivujen toimituskalenterista hallitset tulevia toimituksia. Kalenterista voit lisätä seuraavan viikon tilaukseesi lisätuotteita, tauottaa toimituksia esimerkiksi lomamatkan ajaksi tai tauottaa kaikki tulevat toimitukset. Kun toimitus on tauolla, emme luonnollisesti toimita boksia eikä näiltä viikoilta aiheudu sinulle minkäänlaisia kuluja.

Mihin sitoudun kokeilemalla Ruokaboksia?

Kokeilemalla palvelua sitoudut maksamaan vain yhden boksin.

Ensimmäisen tilauksen jälkeen päätät itse jos haluat jatkaa palvelun käyttöä. Hallitset tulevia toimituksia omilta sivuiltasi. Toimituskalenteri on oletuksena pois päältä. Jos haluat tilata lisää bokseja päätät itse milloin haluat toimituksen ja mitkä reseptit sinun boksiisi pakataan. Tauotus tehdään omilta sivuilta. Asiakkuus on ilmainen niinä viikkoina kun et boksia tilaa.

Asiakaspalautteidemme mukaan oma tapa käyttää Ruokaboksia löytyy yleensä muutamassa viikossa, jonka jälkeen arki helpottuu merkittävästi. Yhtäkkiä maanantai onkin viikon paras päivä boksin saapumista odotellessa.

Miten tilaan Ruokaboksin?

Ensimmäisen boksin tilaaminen onnistuu muutamalla klikkauksella Ruokaboksin nettisivuilta. 

Voit alkuun tilata yhden näyteboksin, tilaaminen onnistuu etusivun tai “näin se toimii” sivun kautta.

Vastaamalla muutamaan kysymykseen löydämme juuri sinulle sopivan boksin kokeiltavaksi. Ensimmäisen tilauksen jälkeen pääset omille asiakassivuillesi, joilta voit halutessasi tilata lisää bokseja.

Saat vahvistuksen sähköpostiisi heti tilauksen valmistuttua. Saat virallisen tilausvahvistuksen ja maksulinkin sähköpostitse kahden arkipäivän sisään.

Jos tarvitset apua tilauksen kanssa, asiakaspalvelumme auttaa mielellään. Soita 09 425 77899 tai meilaa info@ruokaboksi.fi.

Mitä maksuja palvelun käytöstä syntyy asiakkaalle?

Ruokaboksin joustoasiakkuus on ilmainen: maksat vain tilaamasi Ruokaboksit. Myös kotiinkuljetus sisältyy palveluun. Sinä valitset, milloin haluat boksin kotiovellesi ja milloin et. 

Palvelussa ei ole myöskään liittymismaksuja, vuosimaksuja, kuljetusmaksuja tai muita piilokustannuksia. Helppoa kuin Ruokaboksi!

Miten pääsen alkuun?

Tutustu palveluun ja eri resepteihin osoitteessa ruokaboksi.fi. Vastaamalla muutamaan kysymykseen selvität mikä boksi sinulle sopii parhaiten. Ruokaboksin palvelu on voimassa toistaiseksi ja joustaa sinun tarpeesi mukaan. Olemme tehneet palvelun kokeilemisesta mahdollisimman helppoa. Voit heti tilauksen jälkeen tauottaa tulevia viikkoja tai kaikki tulevat toimituksesi omilta sivuiltasi. Voit myös muokata sinulle esivalitut reseptit, jos niin toivot. Et sitoudu muuhun kuin ensimmäisen boksin ostoon. Itse asiakkuus on ilmainen.

2. Ruokaboksin sisältö

Miten säilytän Ruokaboksin sisällön ennen ruokien valmistamista?

Ruokaboksin reseptien raaka-aineisiin kuuluu sekä tuoretuotteita että kuivia elintarvikkeita eikä niiden säilyttäminen poikkea mitenkään kaupasta hankituista ruokatarvikkeista. Voit siis purkaa Ruokaboksin tavallisen kauppakassin tapaan nostamalla kylmäsäilytystä tarvitsevat raaka-aineet jääkaappiin ja muut ainekset omille paikoilleen odottamaan kokkailuhetkeä. Jos boksissa on tuoretta kalaa etkä ehdi valmistaa sitä heti, voit laittaa sen pakkaseen odottamaan valmistusta. Kala sulaa nopeasti kun laitat vakuumipaketin lämpimään veteen.

Jokaiselle reseptille löytyy boksin sisältä oma reseptipussi. Voit nostaa pussit sellaisenaan jääkaappiin. Kun ruoan valmistus koittaa nostat koko pussin kätevästi jääkaapista ja sen sisältä löytyy kaikki tuotteet. Kylmätuotteet pakataan erikseen.

Mitä Ruokaboksi sisältää?

Ruokaboksista löydät arkiviikon iltaruokien (valintasi mukaan 3 tai 4 ruokaa) reseptit sekä niihin kuuluvat raaka-aineet valmiiksi mitoitettuna.

Yleisimmät perusmausteet eivät tule boksin mukana. Näitä ovat esim. suola, pippuri, ruokaöljy tai vaikkapa valkoviinietikka. Listaamme jokaiseen reseptikorttiin omasta kaapista tarvittavat mausteet. Löydät ne myös nettisivuilta, jokaisen reseptin kohdalta. 

Ovatko Ruokaboksin reseptit vaikeita valmistaa?

Eivät, päinvastoin. Ruokaboksin reseptit ovat selkeitä ja helppoja valmistaa, sillä tavoitteenamme on nimenomaan helpottaa arkeasi. Suunnittelemme reseptit siten, että niissä on yleensä 4–6 eri vaihetta ja valmistusaika on noin 20–50 minuuttia. 

Yksinkertaisten reseptien avulla koko perhe voi osallistua yhteisen ruokahetken valmisteluihin ja ruokien valmistus alusta loppuun vaatii kotikokilta vain ruoanlaiton perustaitoja.

Miten ruoka on mitoitettu?

Pienissä bokseissa reseptit on mitoitettu niin, että yksi ruokalaji riittää illalliseksi vähintään kahdelle aikuiselle. Isoissa bokseissa puolestaan siten, että yksi ruokalaji riittää 4 aikuiselle tai esimerkiksi 2 aikuiselle ja 3 lapselle.  Myös raaka-aineet on mitoitettu siten, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän tai ei lainkaan.

Syöjiä on kuitenkin moneksi ja etenkin lasten kohdalla ikä vaikuttaa paljon annoskokoon. Asiakkaamme ovatkin kertoneet, että joissakin perheissä esimerkiksi 3 ruokalajin isosta Perheboksista riittää syötävää nimenomaan kolmeksi illaksi, kun taas toinen perhe syö samasta boksista viisi illallista.

Parhaiten eri boksien riittävyyden omassa perheessä saa selville kokeilemalla.

Onko Ruokaboksi kalliimpi kuin itse kaupasta haettu ruoka?

Ruokaboksin ja itse kaupasta haetuista raaka-aineista valmistetun ruoan vertaileminen pelkän hinnan perusteella on hankalaa.

Ruokaboksi kun on ennen kaikkea arkea helpottava palvelu, jossa hintaan sisältyy paljon muutakin kuin vain ne raaka-aineet, joista maukas arkiruoka syntyy. Ruokaboksissa saat myös ammattikokkien suunnittelemat monipuoliset ja terveelliset ateriat, selkeät valmistusohjeet sekä oikean määrän raaka-aineita kerättynä ja kylmäkuljettuna kotiovellesi.

Ruokaboksin tuotteet valitaan huolella ja laatu on meille ensisijaisen tärkeää. Suosimme aina mahdollisuuksien mukaan kotimaisia, vastuullisesti valmistettuja raaka-aineita. Ostamme mahdollisimman paljon raaka-aineita myös suoraan tuottajilta, jolloin tuottajalle jää enemmän käteen, kun välikäsiä on karsittu.

Ruokaboksi on siis aivan eri asia, kuin kaupan hyllyssä hakijaansa odottava raaka-aine. Valitsemalla Ruokaboksin säästät sekä aikaa että vaivaa, kun sinun ei tarvitse suunnitella ruokia, etsiä reseptejä ja hakea aineksia kaupasta. Etenkin säästetyn ajan ja helppouden mittaaminen rahassa on hankalaa.

Lisäksi Ruokaboksi auttaa vähentämään heräteostoksia ja ruoan hävikkiä. Ruokaboksi valitsee puolestasi vastuullisesti tuotetut raaka-aineet ja ostamme mahdollisimman paljon suoraan tuottajilta ilman välikäsiä.

Miten valitsen sopivimman boksin?

Ruokabokseja on saatavilla kolme erilaista: Ruokaboksi Original, Vegeboksi ja Perheboksi. Boksin voi tilata joko pienenä tai isona. Boksiin voi valita 3-4 reseptiä ja tarjolla on joka viikko vähintään 11 reseptiä. Boksiin on esivalittu 3-4 reseptiä mutta reseptejä voi vaihtaa omien mieltymysten mukaan. 

Ruokaboksi Originalia käytetään eniten kaikkiruokaisissa perheissä, joissa tykätään erilaisista ja monipuolisista mauista ja vaihtoehdoista. Perheboksi on suosittu lapsiperheissä tutumpien ruokien ja makujen ansiosta ja Vegeboksi kasvisruokaa painottavien keskuudessa. Vegeboksi sopii mainiosti myös jos haluat lisätä kasvisruokailua, mutta kasviksilla kokkaaminen tuntuu vieraalta.

1–2 hengen talouksissa suosituimpia ovat pienet boksit ja isoja bokseja puolestaan suositaan yleensä 3–5 hengen talouksissa.

3. Toimitus

Sisältyykö Ruokaboksin hintaan todella myös toimitus?

Kyllä. Ruokaboksin hintaan sisältyy aina myös kylmäkuljetus kotiovellesi asti.

Milloin Ruokaboksit toimitetaan?

Ruokaboksin toimituspäivä on maanantai kello 15–22. Ilmoitamme toimitusajan kahden tunnin tarkkuudella toimitusta edeltävänä perjantaina tekstiviestillä. Toimituspäivänä saat tarkennetun toimitusajan ja voit seurata toimituksen etenemistä reaaliajassa. 

 

Mitä jos en voi olla kotona, kun Ruokaboksi toimitetaan?

Ruokaboksin toimittaminen onnistuu, vaikka et olisikaan itse kotona. Kuljettajamme voi jättää boksin halutessasi kotiovellesi tai muuhun suojaisaan paikkaan.

Voit myös etukäteen ilmoittaa asiakaspalveluumme boksille sopivan paikan toimituspaikan, jos tiedät ettet voi olla maanantai-iltana kotona.

Missä kaupungeissa Ruokaboksi toimii tällä hetkellä?

Toimitusalueellaame on jo yli 1000 postinumeroa ja lisäyksiä tehdään koko ajan!

Toimitamme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulle ja kehyskuntiin, Hämeenlinnaan, Turkuun, Raumalle, Poriin, Tampereelle, Vaasaan, Kokkolaan, Pietarsaareen, Lahteen, Kouvolaan, Mäntsälään, Kotkaan, Haminaan, Mikkeliin, Lappeenrantaan, Imatralle, Varkauteen, Savonlinnaan, Seinäjoelle, Jyväskylään, Kuopioon, Siilinjärvelle, Iisalmeen, Joensuuhun, Kajaaniin, Ouluun, Rovaniemelle, Kemiin ja Tornioon sekä näiden lähikuntiin.

Kaikki Ruokaboksin toimitusalueisiin kuuluvat postinumerot näet täältä: https://ruokaboksi.fi/toimitusalue/

 

 

4. Raaka-aineet

Soveltuvatko Ruokaboksin reseptit laktoosittomaan ruokavalioon?

Kyllä. Kaikki Ruokaboksin resepteissä käytetyt maitotuotteet ovat laktoosittomia, pois lukien harvat erikoisjuustot. Useimmissa erikoisjuustoissa ei luontaisesti ole laktoosia, mutta tätä emme voi aina varmistaa.

Soveltuvatko Ruokaboksin reseptit gluteenittomaan ruokavalioon?

Reseptien allergeenit ilmoitetaan reseptisivulla jokaisen reseptin kohdalla. Voit valita reseptit niin, että kaikki ruoat ovat gluteenittomia.

Ovatko Ruokaboksin vihannekset kotimaisia?

Pääosin kyllä. Pyrimme aina valitsemaan kotimaisen ja vastuullisesti tuotetun vaihtoehdon. Ostamme vihanneksia mahdollisuuksien mukaan aina suoraan tuottajilta. Vihanneksissa niin kuin muissakin raaka-aineissa laatu on meille tärkeintä ja satokausi huomioidaan boksien sisällössä.

Mistä Ruokaboksin kala ja merenelävät tulevat?

Ostamme kaikki Ruokaboksin resepteissä käytettävät merenelävät suoraan vastuullisilta tukkureilta ja tuottajilta. Tuoreiden kalojen kohdalla valitsemme kotimaisen vaihtoehdon aina kun niitä on saatavilla.

Mistä Ruokaboksin lihatuotteet tulevat?

Ruokaboksin resepteissä käytetty liha hankitaan kotimaisilta tuottajilta. Kaikki bokseihin pakattavat lihatuotteet ovat suomalaisia hyvin harvinaisia poikkeuksia lukuun ottamatta. 

Mitä allergeenejä Ruokaboksin raaka-aineet sisältävät?

Ruokaboksin reseptit ja raaka-aineet vaihtelevat viikoittain. Jokaisessa reseptissä mainitaan siinä käytetyt allergisoivat raaka-aineet alla olevan listan mukaan:

Sisältää äyriäisiä
Sisältää pähkinää
Sisältää maitoa
Sisältää kananmunaa
Sisältää kalaa
Vähälaktoosinen
Milk-free
Vegaaninen
Gluteeniton
Lactose-free

Voit lukea lisää raaka-aineiden mahdollisista allergeeneista täältä:

Tarkemmat allergiatiedot

5. Ruokien valmistus

Mitä välineitä tarvitsen Ruokaboksin ruokien valmistamiseen?

Ruokaboksin reseptit ovat helppoja ja yksinkertaisia valmistaa, sillä tavoitteenamme on helpottaa arkeasi. Niinpä reseptien valmistus vaatii ainoastaan yleisimmät joka kodin ruoanlaittovälineet:

 • kattila
 • paistinpannu + kansi
 • uuni
 • liesi
 • Sauvasekoitin
 • raastin
 • uunivuoka
 • yleisveitsi

Mitä perusjuttuja tarvitsen Ruokaboksin ruokien valmistamiseen?

Ruokaboksin mukana saat kaikki ruokien tärkeimmät raaka-aineet. Näiden lisäksi kotikaapista tarvitset joitakin perusjuttuja, kuten mausteita ja rasvaa paistamiseen. Tulevissa resepteissä tarvittavista aineista lähetämme muistutuksen sähköpostitse, jotta voit halutessasi täydentää kaappiasi ennen boksitoimitusta. 

Lisätuotekapuasta voit klikata mausteboksin kotiovellesi. Se sisältää kuivamausteiden lisäksi soijaa, viinietikkaa, oliiviöljyä, rypsiöljyä, sinappia sekä mustapippurimyllyn.

Omasta kaapista tarvittavat ainekset mainitaan myös jokaisessa reseptikortissa.

Olemme myös listanneet nettisivuillemme yleisimmin resepteissämme käytettäviä ainesosia. Löydät kattavan listan tästä.

Kauanko Ruokaboksin ruokien valmistaminen kestää?

Ruokaboksin reseptit on suunniteltu siten, että niiden valmistukseen menee noin 20–50 minuuttia. Helppouden ja nopeuden lisäksi resepteissä on otettu huomioon ennen kaikkea maku ja monipuolisuus.

6. Tili ja Ruokaboksi-palvelu

Miten valikoin boksin toimitusviikkoja?

Hallinnoit boksitoimituksiasi toimituskalenteristasi, Omien sivujen kautta. Toimituskalenteri löytyy etusivun ylälaidasta (mobiilissa) tai oikeasta laidasta (tietokoneella). Voit tauottaa yksittäisiä viikkoja tai kaikki toimituksesi toistaiseksi. 

Miten tauotan tilaukseni?

Voit tauottaa valikoituja viikkoja tai tauottaa tilauksesi kokonaan Omilta sivuilta.

Seuraavan viikon boksitoimituksen voi tauottaa viimeistään edellisen viikon tiistaina. Viimeistään tiistaina voit myös muokata tilaustasi, vaihtaa reseptejä ja tilata lisätuotteita. 

Miten perun asiakkuuteni?

Voit tauottaa toimituksesi kokonaan Omilta sivuilta. Tauolla oleva asiakkuus on ilmainen.

Mikäli haluat peruuttaa asiakkuuden lopullisesti, onnistuu se ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelu palvelee sinua numerossa: 09 425 77899. Tavoitat meidät myös ympäri vuorokauden chatissa ja sähköpostilla osoitteessa: info@ruokaboksi.fi.

Mistä näen tilaushistoriani?

Näet tilaushistoriasi omien sivujen “tili” valikosta.

Osoitetietoni tai puhelinnumeroni on muuttunut, miten vaihdan sen?

Se onnistuu helposti Omien sivujen kautta. “Lisää” valikon alta paina “toimitus” ja näpyttele uudet osoitetietosi tai puhelinnumerosi ja tallenna.

7. Veloitus, alennukset sekä kaverikoodi

Milloin boksi veloitetaan tililtäni?

Veloitamme seuraavan viikon toimituksen aina toimitusta edeltävän viikon keskiviikkona. Tämä koskee myös uusia asiakkaita: uuden asiakkaan boksi veloitetaan keskiviikkona ennen boksin toimitusta. 

Miten maksan tilaukseni?

Maksaminen on tehty helpoksi: turvallinen maksu suoritetaan ensimmäisen tilauksen yhteydessä. Jos haluat jatkaa palvelun käyttöä, seuraava boksi veloitetaan toimitusta edeltävänä ti-ke välisenä yönä. Niinä viikkoina kun boksia ei tilaa, asiakkuus on ilmainen. Jos ensimmäisen boksin tilaa puhelimen tai mainoksen kautta maksulinkki lähetetään sähköpostitse.

8. Palvelulupaus

Mikä on Ruokaboksin palvelulupaus?

 • toimitus tapahtuu ilmoitetun toimitusikkunan sisällä
 • raaka-aineet ovat laadukkaita
 • tuotteita ei puutu
 • emme veloita ylimääräisiä kustannuksia

Jos sössimme, otamme vastuun reklaamaatiosta!

Mitä jos minulta puuttuu tuote tai se on vahingoittunut kuljetuksessa?

Annamme sinulle hyvityksen, otathan yhteyttä mahdollisimman nopeasti info@ruokaboksi.fi

Oivaraportti

Lue Ruokaboksin Oivaraportti tästä.