Usein kysyttyä

1. Miten Ruokaboksi toimii

Miten pääsen alkuun?

Tutustu palveluun ja eri boksivaihtoehtoihin osoitteessa ruokaboksi.fi. Valitse sinulle sopivin boksi ja jatka eteenpäin. Ruokaboksin palvelu on voimassa toistaiseksi ja joustaa sinun tarpeesi mukaan. Olemme tehneet palvelun kokeilemisesta mahdollisimman helppoa. Voit heti ensimmäisen tilauksen jälkeen tauottaa tulevia viikkoja tai kaikki tulevat toimituksesi omilta sivuiltasi.

Mitä maksuja palvelun käytöstä syntyy asiakkaalle?

Ruokaboksin joustoasiakkuus on ilmainen: maksat vain tilaamasi Ruokaboksit. Myös kotiinkuljetus sisältyy palveluun. Sinä valitset, milloin haluat boksin kotiovellesi ja milloin et. 

Palvelussa ei ole myöskään liittymismaksuja, vuosimaksuja, kuljetusmaksuja tai muita piilokustannuksia. Helppoa kuin Ruokaboksi!

Miten Ruokaboksin asiakkuus toimii käytännössä?

Ruokaboksin palvelu toimii joustoasiakkuudella. Valitset  itse, millä viikoilla haluat palvelua käyttää. 

Boksien toimituspäivä on maanantai-ilta klo 15–22. Tarkennamme toimitusajan tekstiviestitse toimitusta edeltävänä perjantaina. Maanantaina voit seurata toimitusta reaaliajassa. Saat ensimmäisen tilauksen yhteydessä tunnukset Ruokaboksin omille sivuille, joillaa voit kätevästi hallita toimituksiasi.

Omien sivujen toimituskalenterista hallitset tulevia toimituksia. Kalenterista voit lisätä seuraavan viikon tilaukseesi lisätuotteita, tauottaa toimituksia esimerkiksi lomamatkan ajaksi tai tauottaa kaikki tulevat toimitukset. Kun toimitus on tauolla, emme luonnollisesti toimita boksia eikä näiltä viikoilta aiheudu sinulle minkäänlaisia kuluja.

Huomaathan, että toimituskalenteri toimii “opt-out” periaatteella, eli boksi toimitetaan aina joka viikon maanantaina ellet toisin halua. Voit myös tauottaa tilaukset toistaiseksi. Kun toimitukset ovat tauolla itse asiakkuus on ilmainen. 

Mihin sitoudun kokeilemalla Ruokaboksia?

Kokeilemalla palvelua sitoudut maksamaan vain yhden boksin.

Ensimmäisen tilauksen jälkeen päätät itse jos haluat jatkaa palvelun käyttöä. Toimituskalenteri on oletuksena aktiivinen, mutta jatkotoimitukset voi tauottaa joko tiettyjen viikkojen osalta tai toistaiseksi. Tauotus tehdään omilta sivuilta. Asiakkuus on ilmainen niinä viikkoina kun et boksia tilaa.

Asiakaspalautteidemme mukaan oma tapa käyttää Ruokaboksia löytyy yleensä muutamassa viikossa, jonka jälkeen arki helpottuu merkittävästi. Yhtäkkiä maanantai onkin viikon paras päivä boksin saapumista odotellessa.

Miten tilaan Ruokaboksin?

Ensimmäisen boksin tilaaminen onnistuu muutamalla klikkauksella nettisivuillamme. 

 • Paina sivuston ylälaidasta “TILAA BOKSI
 • Valitse haluatko Ruokaboksin, Perheboksin vai Vegeboksin.
 • Tee tarvittavat lisävalinnat ja ensimmäinen tilaus on valmis!
 • Paina tämän jälkeen “Kokeile Ruokaboksia” -nappia ja pääset täyttämään omat tietosi.

Joe et halua heti tilata, voit luoda itsellesi ilmaiset tunnukset ja tutustua palveluun omassa rytmissäsi: Luo tunnukset.

Jos tarvitset apua tilauksen kanssa, asiakaspalvelumme auttaa mielellään. Soita 09 425 77899 tai meilaa info@ruokaboksi.fi. Saat yhteyden asiakaspalveluun myös nettisivujemme chattipalvelun kautta.

Mikä on Ruokaboksi?

Ruokaboksi on Suomen kätevin tapa helpottaa kiireistä arkea, kokeilla uusia reseptejä, vähentää hävikkiä, inspiroitua ruoanlaitosta ja viettää enemmän aikaa yhteisen aterian parissa. Me Ruokaboksilla suunnittelemme puolestasi viikoittain vaihtuvia, maistuvia ja inspiroivia arkiruokia ja toimitamme tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet sekä selkeät ohjeet kotiovellesi. Suosimme raaka-aineita suoraan kotimaisilta tuottajilta. Saat Ruokaboksin aina valitseminasi viikkoina ja maksat vain toimitetuista bokseista.

2. Ruokaboksin sisältö

Mitä Ruokaboksi sisältää?

Ruokaboksista löydät arkiviikon iltaruokien (valintasi mukaan 3 tai 4 ruokaa) reseptit sekä niihin kuuluvat raaka-aineet valmiiksi mitoitettuna.

Yleisimmät perusmausteet eivät tule boksin mukana. Näitä ovat esim. suola, pippuri, ruokaöljy tai vaikkapa valkoviinietikka. Listaamme myös reseptivihkoomme ja viikoittaiseen uutiskirjeeseen kaikki omasta kaapista tarvittavat mausteet.

Ovatko Ruokaboksin reseptit vaikeita valmistaa?

Eivät, päinvastoin. Ruokaboksin reseptit ovat selkeitä ja helppoja valmistaa, sillä tavoitteenamme on nimenomaan helpottaa arkeasi. Suunnittelemme reseptit siten, että niissä on yleensä 4–6 eri vaihetta ja valmistusaika on noin 20–50 minuuttia. 

Yksinkertaisten reseptien avulla koko perhe voi osallistua yhteisen ruokahetken valmisteluihin ja ruokien valmistus alusta loppuun vaatii kotikokilta vain ruoanlaiton perustaitoja.

Miten ruoka on mitoitettu?

Pienissä bokseissa reseptit on mitoitettu niin, että yksi ruokalaji riittää illalliseksi vähintään kahdelle aikuiselle. Isoissa bokseissa puolestaan siten, että yksi ruokalaji riittää 4 aikuiselle tai esimerkiksi 2 aikuiselle ja 3 lapselle.  Myös raaka-aineet on mitoitettu siten, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän tai ei lainkaan.

Syöjiä on kuitenkin moneksi ja etenkin lasten kohdalla ikä vaikuttaa paljon annoskokoon. Asiakkaamme ovatkin kertoneet, että joissakin perheissä esimerkiksi 3 ruokalajin isosta Perheboksista riittää syötävää nimenomaan kolmeksi illaksi, kun taas toinen perhe syö samasta boksista viisi illallista.

Parhaiten eri boksien riittävyyden omassa perheessä saa selville kokeilemalla.

Onko Ruokaboksi kalliimpi kuin itse kaupasta haettu ruoka?

Ruokaboksin ja itse kaupasta haetuista raaka-aineista valmistetun ruoan vertaileminen pelkän hinnan perusteella on hankalaa.

Ruokaboksi kun on ennen kaikkea arkea helpottava palvelu, jossa hintaan sisältyy paljon muutakin kuin vain ne raaka-aineet, joista maukas arkiruoka syntyy. Ruokaboksissa saat myös ammattikokkien suunnittelemat monipuoliset ja terveelliset ateriat, selkeät valmistusohjeet sekä oikean määrän raaka-aineita kerättynä ja kylmäkuljettuna kotiovellesi.

Ruokaboksin tuotteet valitaan huolella ja laatu on meille ensisijaisen tärkeää. Suosimme aina mahdollisuuksien mukaan kotimaisia tuotteita, tuemme pientuottajia ja vastuullisesti valmistettuja raaka-aineita. Ostamme mahdollisimman paljon raaka-aineita myös suoraan tuottajilta, jolloin tuottajalle jää enemmän käteen, kun välikäsiä on karsittu.

Ruokaboksi on siis aivan eri asia, kuin kaupan hyllyssä hakijaansa odottava raaka-aine. Valitsemalla Ruokaboksin säästät sekä aikaa että vaivaa, kun sinun ei tarvitse suunnitella ruokia, etsiä reseptejä ja hakea aineksia kaupasta. Etenkin säästetyn ajan ja helppouden mittaaminen rahassa on hankalaa.

Lisäksi Ruokaboksi auttaa vähentämään heräteostoksia ja ruoan hävikkiä. Ruokaboksi valitsee puolestasi vastuullisesti tuotetut raaka-aineet ja ostamme mahdollisimman paljon suoraan tuottajilta ilman välikäsiä.

Miten valitsen sopivimman boksin?

Ruokabokseja on saatavilla kolme erilaista: Ruokaboksi original, Vegeboksi ja Perheboksi. Lisäksi Ruokaboksi originaalin ja Vegeboksin saa joko pienenä tai isona. Perheboksin saa ison. Boksityypistä riippuen voi valita 3 tai 4 ateriaa.

Ruokaboksi originaalia käytetään eniten kaikkiruokaisissa perheissä ja varsinkin niissä, joissa tykätään erilaisista ja monipuolisista mauista ja vaihtoehdoista. Perheboksi on suosittu lapsiperheissä tutumpien ruokien ja makujen ansiosta ja Vegeboksi kasvisruokaa painottavien keskuudessa. Vegeboksi sopii mainiosti myös jos haluat lisätä kasvisruokailua, mutta kasviksilla kokkaaminen tuntuu vieraalta.

1–2 hengen talouksissa suosituimpia ovat pienet boksit ja isoja bokseja puolestaan suositaan yleensä 3–5 hengen talouksissa.

Helpoin tapa löytää itselle sopivin boksi on kokeilla eri vaihtoehtoja. Voit myös vaihdella boksia halutessasi vaikka joka viikko!

Miten säilytän Ruokaboksin sisällön ennen ruokien valmistamista?

Ruokaboksin reseptien raaka-aineisiin kuuluu sekä tuoretuotteita että kuivia elintarvikkeita eikä niiden säilyttäminen poikkea mitenkään kaupasta hankituista ruokatarvikkeista. Voit siis purkaa Ruokaboksin tavallisen kauppakassin tapaan nostamalla kylmäsäilytystä tarvitsevat raaka-aineet jääkaappiin ja muut ainekset omille paikoilleen odottamaan kokkailuhetkeä. Jos boksissa on tuoretta kalaa etkä ehdi valmistaa sitä heti, voit laittaa sen pakkaseen odottamaan valmistusta. Kala sulaa nopeasti kun laitat vakuumipaketin lämpimään veteen.

3. Toimitus

Missä kaupungeissa Ruokaboksi toimii tällä hetkellä?

Toimitusalueellaame on jo yli 1000 postinumeroa ja lisäyksiä tehdään koko ajan!

Toimitamme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulle ja kehyskuntiin, Hämeenlinnaan, Turkuun, Raumalle, Poriin, Tampereelle, Vaasaan, Kokkolaan, Pietarsaareen, Lahteen, Kouvolaan, Mäntsälään, Kotkaan, Haminaan, Mikkeliin, Lappeenrantaan, Imatralle, Varkauteen, Savonlinnaan, Seinäjoelle, Jyväskylään, Kuopioon, Siilinjärvelle, Iisalmeen, Joensuuhun, Kajaaniin, Ouluun, Rovaniemelle, Kemiin ja Tornioon sekä näiden lähikuntiin.

Kaikki Ruokaboksin toimitusalueisiin kuuluvat postinumerot näet täältä: https://ruokaboksi.fi/toimitusalue/

 

 

Sisältyykö Ruokaboksin hintaan todella myös toimitus?

Kyllä. Ruokaboksin hintaan sisältyy aina myös kylmäkuljetus kotiovellesi asti.

Milloin Ruokaboksit toimitetaan?

Ruokaboksin toimituspäivä on maanantai kello 15–22. Ilmoitamme toimitusajan kahden tunnin tarkkuudella toimitusta edeltävänä perjantaina tekstiviestillä.

 

Mitä jos en voi olla kotona, kun Ruokaboksi toimitetaan?

Ruokaboksin toimittaminen onnistuu, vaikka et olisikaan itse kotona. Kuljettajamme voi jättää boksin halutessasi kotiovellesi tai muuhun suojaisaan paikkaan.

Voit myös etukäteen ilmoittaa asiakaspalveluumme boksille sopivan paikan toimituspaikan, jos tiedät ettet voi olla maanantai-iltana kotona.

4. Raaka-aineet

Mitä allergeenejä Ruokaboksin raaka-aineet sisältävät?

Ruokaboksin, Vegeboksin ja Perheboksin reseptit ja raaka-aineet vaihtelevat viikoittain. Voit lukea lisää raaka-aineiden mahdollisista allergeeneista täältä:

Tarkemmat allergiatiedot

Soveltuvatko Ruokaboksin reseptit laktoosittomaan ruokavalioon?

Kyllä. Kaikki Ruokaboksin resepteissä käytetyt maitotuotteet ovat laktoosittomia, pois lukien harvat erikoisjuustot. Useimmissa erikoisjuustoissa ei luontaisesti ole laktoosia, mutta tätä emme voi aina varmistaa.

Soveltuvatko Ruokaboksin reseptit gluteenittomaan ruokavalioon?

Useimmat reseptimme on suunniteltu niin, että voit tarpeen mukaan itse helposti muokata reseptit gluteenittomiksi. Reseptit julkaistaan hyvissä ajoin toimitusta edeltävällä viikolla, jotta osaat varautua.

Valmiiksi täysin gluteenitonta boksia ei valikoimistamme vielä valitettavasti löydy.

Ovatko Ruokaboksin vihannekset kotimaisia?

Pääosin kyllä. Pyrimme aina valitsemaan kotimaisen ja vastuullisesti tuotetun vaihtoehdon. Ostamme vihanneksia mahdollisuuksien mukaan aina suoraan tuottajilta. Vihanneksissa niin kuin muissakin raaka-aineissa laatu on meille tärkeintä.

Mistä Ruokaboksin kala ja merenelävät tulevat?

Ostamme kaikki Ruokaboksin resepteissä käytettävät merenelävät suoraan vastuullisilta tukkureilta ja tuottajilta. Tuoreiden kalojen kohdalla valitsemme kotimaisen vaihtoehdon aina kun niitä on saatavilla.

Mistä Ruokaboksin lihatuotteet tulevat?

Ruokaboksin resepteissä käytetty liha hankitaan kotimaisilta tuottajilta. Jos kotimaista vaihtoehtoa ei ole saatavilla esimerkiksi ilmakuivatun kinkun kaltaisten erikoisuuksien kohdalla, hankimme lihatuotteet vastuullisilta ulkomaisilta yhteistyökumppaneilta. 

5. Ruokien valmistus

Mitä välineitä tarvitsen Ruokaboksin ruokien valmistamiseen?

Ruokaboksin reseptit ovat helppoja ja yksinkertaisia valmistaa, sillä tavoitteenamme on helpottaa arkeasi. Niinpä reseptien valmistus vaatii ainoastaan yleisimmät joka kodin ruoanlaittovälineet:

 • kattila
 • paistinpannu + kansi
 • uuni
 • liesi
 • Sauvasekoitin
 • raastin
 • uunivuoka
 • yleisveitsi

Mitä aineita tarvitsen Ruokaboksin ruokien valmistamiseen?

Ruokaboksin mukana saat kaikki ruokien tärkeimmät raaka-aineet. Näiden llisäksi kotikaapista tarvitset joitakin perusjuttuja, kuten mausteita ja rasvaa paistamiseen. Tulevissa resepteissä tarvittavista aineista lähetämme muistutuksen aina edellisen viikon uutiskirjeessä (“omasta kaapista”), jotta voit halutessasi täydentää kaappiasi enne boksitoimitusta. 

Olemme myös listanneet nettisivuillemme yleisimmin resepteissämme käytettäviä ainesosia. Löydät kattavan listan tästä.

Kauanko Ruokaboksin ruokien valmistaminen kestää?

Ruokaboksin reseptit on suunniteltu siten, että niiden valmistukseen menee noin 20–50 minuuttia. Helppouden ja nopeuden lisäksi resepteissä on otettu huomioon ennen kaikkea maku ja monipuolisuus.

6. Tili ja Ruokaboksi-palvelu

Miten valikoin boksin toimitusviikkoja?

Hallinnoit boksitoimituksiasi toimituskalenteristasi, Omien sivujen kautta. Löydät omat sivut yläpalkin valikosta.

Miten tauotan tilaukseni?

Voit tauottaa valikoituja viikkoja tai tauottaa tilauksesi kokonaan Omilta sivuilta.

Seuraavan viikon boksitoimituksen voi tauoittaa viimeistään tiistaina. 

Miten perun asiakkuuteni?

Voit tauottaa toimituksesi kokonaan Omilta sivuilta. Tauolla oleva asiakkuus on ilmainen.

Mikäli haluat peruuttaa asiakkuuden lopullisesti, onnistuu se ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelu palvelee sinua numerossa: 09 425 77899. Tavoitat meidät myös ympäri vuorokauden chatissa ja sähköpostilla osoitteessa: info@ruokaboksi.fi.

Mistä näen tilaushistoriani?

Sisäänkirjautuneen Omien sivujen kautta. Suora linkki tilaushistoriaan on Tässä.

Osoitetietoni tai puhelinnumeroni on muuttunut, miten vaihdan sen?

Se onnistuu helposti Omien sivujen kautta. Sisäänkirjautuneena suora linkki löytyy täältä Täältä, puhelinnumeron voi vaihtaa laskutusosoitteen tiedoista.

7. Veloitus, alennukset sekä kaverikoodi

Milloin boksi veloitetaan minulta?

Veloitamme seuraavan viikon toimituksen aina edeltävänä keskiviikkona. Tämä koskee myös uusia asiakkaita. Veloitamme uusilta asiakkailta ensimmäisen kerran toimitusta edeltävänä keskiviikkona.

Sain alennuskoodin, miten se toimii?

Alennuskoodi antaa sinulle alennuksen ensimmäisestä Ruokaboksista, se lisätään:

“Onko sinulla kuponkikoodia?” kohtaan tuotteen valinnan jälkeen.

Kuulin kaverikoodista, mikä se on?

Kaverikoodin avulla voit jakaa Ruokaboksin ilosanomaa! Kun olet kirjautunut sisään löydät oman koodisi Omien sivujesi aloitusivulta.

Koodin vastaanottaja saa tuntuvan alennuksen ensimmäisestä tilauksesta ja sinä saat alennusta seuraavasta Ruokaboksista. Siisti juttu vai mitä?

Miten maksan tilaukseni?

Maksaminen on tehty helpoksi: turvallinen maksu suoritetaan ensimmäisen tilauksen yhteydessä. Jos asiakas haluaa jatkaa palvelun käyttöä, seuraava boksi veloitetaan toimitusta edeltävänä ti-ke välisenä yönä. Niinä viikkoina kun boksia ei tilaa, asiakkuus on ilmainen. Jos ensimmäisen boksin tilaa puhelimen tai mainoksen kautta maksulinkki lähetetään sähköpostitse.

8. Palvelulupaus

Mikä on Ruokaboksin palvelulupaus?

 • toimitus tapahtuu ilmoitetun toimitusikkunan sisällä
 • raaka-aineet ovat laadukkaita
 • tuotteita ei puutu
 • emme veloita ylimääräisiä kustannuksia

Jos sössimme, otamme vastuun reklaamaatiosta!

Mitä jos minulta puuttuu tuote tai se on vioittunut kuljetuksessa?

Annamme sinulle hyvityksen, otathan yhteyttä mahdollisimman nopeasti info@ruokaboksi.fi

Oivaraportti

Lue Ruokaboksin Oivaraportti tästä.