Äitienpäivä lähestyy, anna lahjaksi helpompaa arkea. Koodilla ÄITI saat 10€ alennusta ensimmäisestä tilauksestasi!

Usein kysyttyä

1. Miten Ruokaboksi toimii

Mikä on Ruokaboksi?

Ruokaboksi on paljon enemmän kuin tavallinen ruoan kotiinkuljetuspalvelu. Ruokaboksi on Suomen kätevin tapa helpottaa kiireistä arkea, kokeilla uusia reseptejä, vähentää hävikkiä ja viettää enemmän aikaa yhdessä perheen kanssa. Me Ruokaboksilla suunnittelemme puolestasi viikoittain vaihtuvia maistuvia ja inspiroivia arkiruokia ja toimitamme tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet sekä selkeät ohjeet kotiovellesi. Saat Ruokaboksin aina valitseminasi viikkoina ja maksat vain toimitetuista bokseista.

Miten Ruokaboksin asiakkuus toimii käytännössä?

Ruokaboksin palvelu toimii joustoasiakkuudella. Valitset  itse, millä viikoilla haluat palvelua käyttää. 

Boksien toimituspäivä on maanantai-ilta klo 15–22. Tarkennamme toimitusajan tekstiviestitse toimitusta edeltävänä perjantaina. Saat ensimmäisen tilauksen yhteydessä tunnukset omalle Ruokaboksi-tilillesi, jossa voit kätevästi hallita boksien toimituksia.

Omilta sivuiltasi löydät toimituskalenterin, josta voit hallita 10 seuraavan viikon toimituksia. Kalenterista voit lisätä seuraavan viikon tilaukseesi lisätuotteita tai tauottaa toimituksia esimerkiksi lomamatkan ajaksi. Kun toimitus on tauolla, emme luonnollisesti toimita boksia eikä näiltä viikoilta aiheudu sinulle minkäänlaisia kuluja.

Huomaathan, että toimituskalenteri toimii “opt-out” periaatteella, eli boksi toimitetaan aina joka viikon maanantaina ellet toisin halua. Joustoasiakkuudesta voi luonnollisesti myös luopua kokonaan missä vaiheessa tahansa.

Voinko aluksi vain kokeilla Ruokaboksia?

Kyllä. Palvelu on suunniteltu asiakkaiden toiveiden pohjalta, eikä palvelussa ole mitään sitoutumisaikoja tai jäsenmaksuja. Maksat vain toimitetuista bokseista.

Oikea tapa kokeilla onkin yksinkertaisesti tilata Ruokaboksi “kokeilumielessä” ja katsoa pidätkö palvelusta.

Jokainen kokeilija saa käyttöönsä omat asiakastunnukset. Tunnusten avulla voit:

 • Muokata toimitusviikkoja toimituskalenterista (oletuksena boksi toimitetaan)
 • Vaihtaa boksia, jos haluat kokeilla myös jotain toista boksivaihtoehtoa
 • Ansaita alennuksia jakamalla omaa kaverikoodiasi

Huom! Moni Ruokaboksia kokeillut on kertonut meille, että Ruokaboksin tarjoama palvelu saattaa alkuun jopa hieman sekoittaa arkea. Arki helpottuu, kun uudet rutiinit asettuvat paikoilleen muutaman viikon kokeilun jälkeen. 

Asiakaspalautteidemme mukaan oma suosikkiboksi löytyy yleensä muutamalla (3–6) kokeilulla, jonka jälkeen arki helpottuu  merkittävästi ja maanantaista boksin saapumista odotetaan innolla jo viikonloppuna.

Miten tilaan Ruokaboksin?

Ensimmäisen boksin tilaaminen onnistuu muutamalla klikkauksella nettisivuillamme. 

 • Paina sivuston ylälaidasta “Kauppa
 • Valitse haluatko Ruokaboksin, Muksuboksin vai Vegeboksin.
 • Tee tarvittavat lisävalinnat ja kokeiluboksisi on valmis!
 • Paina tämän jälkeen “Valitse kokeiluboksi” -nappia ja pääset täyttämään omat tietosi.

HUOM! Nyt voit saada uutena asiakkaana 10 €:n alennuksen kokeiluboksista vastaamalla yhteen kysymykseen! Hyödynnä etu tästä: https://ruokaboksi.typeform.com/to/o0fBsP

Mitä maksuja palvelun käytöstä syntyy asiakkaalle?

Ruokaboksin joustoasiakkuudella ei ole muita kustannuksia, kuin boksikohtaiset hinnat. Myös kotiinkuljetus sisältyy palveluun. Maksat siis vain niistä bokseista, jotka olet valinnut toimitettavaksi.

Joustoasiakkuus ei itsessään maksa sinulle mitään. Palvelussa ei ole myöskään liittymismaksuja, vuosimaksuja, kuljetusmaksuja tai muita piilokustannuksia. Helppoa kuin Ruokaboksi!

2. Ruokaboksin sisältö

Miten säilytän Ruokaboksin sisällön ennen ruokien valmistamista?

Ruokaboksin reseptien raaka-aineisiin kuuluu sekä tuoretuotteita että kuivia elintarvikkeita eikä niiden säilyttäminen poikkea mitenkään kaupasta hankituista ruokatarvikkeista. Voit siis purkaa Ruokaboksin tavallisen kauppakassin tapaan nostamalla kylmäsäilytystä tarvitsevat raaka-aineet jääkaappiin ja muut ainekset omille paikoilleen odottamaan kokkailuhetkeä. Jos boksissa on tuoretta kalaa etkä ehdi valmistaa sitä heti, voit laittaa sen pakkaseen odottamaan valmistusta. Kala sulaa nopeasti kun laitat vakuumipaketin lämpimään veteen.

Mitä Ruokaboksi sisältää?

Ruokaboksista löydät arkiviikon iltaruokien (valintasi mukaan 3 tai 4 ruokaa) reseptit sekä niihin kuuluvat raaka-aineet valmiiksi mitoitettuna.

Yleisimmät perusmausteet eivät tule boksin mukana. Näitä ovat esim. suola, pippuri, ruokaöljy tai vaikkapa valkoviinietikka. Listaamme myös reseptivihkoomme ja viikoittaiseen uutiskirjeeseen kaikki omasta kaapista tarvittavat mausteet.

Ovatko Ruokaboksin reseptit vaikeita valmistaa?

Eivät, päinvastoin. Ruokaboksin reseptit ovat selkeitä ja helppoja valmistaa, sillä tavoitteenamme on nimenomaan helpottaa arkeasi. Suunnittelemme reseptit siten, että niissä on yleensä 4–6 eri vaihetta ja valmistusaika on noin 20–50 minuuttia. 

Yksinkertaisten reseptien avulla koko perhe voi osallistua yhteisen ruokahetken valmisteluihin ja ruokien valmistus alusta loppuun vaatii kotikokilta vain ruoanlaiton perustaitoja.

Miten ruoka on mitoitettu?

Pienissä bokseissa reseptit on mitoitettu niin, että yksi ruokalaji riittää illalliseksi vähintään kahdelle aikuiselle. Isoissa bokseissa puolestaan siten, että yksi ruokalaji riittää ainakin 4 aikuiselle tai esimerkiksi 2 aikuiselle ja 3–4 lapselle. Myös raaka-aineet on mitoitettu siten, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän tai ei lainkaan.

Syöjiä on kuitenkin moneksi ja etenkin lasten kohdalla ikä vaikuttaa paljon annoskokoon. Asiakkaamme ovatkin kertoneet, että joissakin perheissä esimerkiksi 3 ruokalajin Muksuboksista riittää syötävää nimenomaan kolmeksi illaksi, kun taas toinen perhe syö samasta boksista viisi illallista.

Parhaiten eri boksien riittävyyden omassa perheessä saa selville kokeilemalla.

Onko Ruokaboksi kalliimpi kuin itse kaupasta haettu ruoka?

Ruokaboksin ja itse kaupasta haetuista raaka-aineista valmistetun ruoan vertaileminen pelkän hinnan perusteella on hankalaa.

Ruokaboksi kun on ennen kaikkea arkea helpottava palvelu, jossa hintaan sisältyy paljon muutakin kuin vain ne raaka-aineet, joista maukas arkiruoka syntyy. Ruokaboksissa saat myös monipuolisten ja terveellisten ruokalajien suunnittelun, selkeät valmistusohjeet sekä oikean määrän aineksia kerättynä ja kylmäkuljettuna kotiovellesi.

Ruokaboksi on siis aivan eri asia, kuin kaupan hyllyssä hakijaansa odottava raaka-aine. Valitsemalla Ruokaboksin säästät sekä aikaa että vaivaa, kun sinun ei tarvitse suunnitella ruokia, etsiä reseptejä ja hakea aineksia kaupasta. Etenkin säästetyn ajan ja helppouden mittaaminen rahassa on hankalaa.

Lisäksi Ruokaboksi auttaa vähentämään heräteostoksia ja ruoan hävikkiä. Ruokaboksin kautta tuet myös paikallisia tuottajia, joilta hankimme mahdollisimman suuren osan raaka-aineista ilman välikäsiä.

Miten valitsen sopivimman boksin?

Ruokabokseja on saatavilla kolme erilaista: Ruokaboksi original, Vegeboksi ja Muksuboksi. Lisäksi osassa bokseista on mahdollista valita joko pieni tai iso boksi sekä reseptien määrä (3 tai 4 illallista).

Ruokaboksi originalia käytetään eniten kaikkiruokaisissa perheissä ja varsinkin niissä, joissa tykätään erilaisista ja monipuolisista mauista ja vaihtoehdoista. Muksuboksi on suosittu lapsiperheissä tutumpien ruokien ja makujen ansiosta ja Vegeboksi kasvisruokaa painottavien keskuudessa. Vegeboksi sopii mainiosti myös jos haluat lisätä kasvisruokailua, mutta kasviksilla kokkaaminen tuntuu vieraalta.

1–2 hengen talouksissa suosituimpia ovat pienet boksit ja isoja bokseja puolestaan suositaan yleensä 3–6 hengen talouksissa. 

Helpoin tapa löytää itselle sopivin boksi on kokeilla eri vaihtoehtoja. Voit myös vaihdella boksia halutessasi vaikka joka viikko!

3. Toimitus

Sisältyykö Ruokaboksin hintaan todella myös toimitus?

Kyllä. Ruokaboksin hintaan sisältyy aina myös kylmäkuljetus kotiovellesi asti.

Milloin Ruokaboksit toimitetaan?

Ruokaboksin toimituspäivä on maanantai kello 15–22. Ilmoitamme toimitusajan kahden tunnin tarkkuudella toimitusta edeltävänä perjantaina tekstiviestillä.

 

Mitä jos en voi olla kotona, kun Ruokaboksi toimitetaan?

Ruokaboksin toimittaminen onnistuu, vaikka et olisikaan itse kotona. Kuljettajamme voi jättää boksin halutessasi kotiovellesi tai muuhun suojaisaan paikkaan.

Voit myös etukäteen ilmoittaa asiakaspalveluumme boksille sopivan paikan toimituspaikan, jos tiedät ettet voi olla maanantai-iltana kotona.

Missä kaupungeissa Ruokaboksi toimii tällä hetkellä?

Toimitamme tällä hetkellä pääkaupunkiseudulle, Hämeenlinnaan, Turkuun, Tampereelle, Vaasaan, Lahteen, Kouvolaan, Jyväskylään, Kuopioon, Joensuuhun ja Ouluun sekä näiden lähikuntiin. Tilausta tehdessäsi järjestelmä varmistaa postinumerosi avulla, että olet toimitusalueellamme. 

Kaikki Ruokaboksin toimitusalueisiin kuuluvat postinumerot näet täältä: https://ruokaboksi.fi/toimitusalue/

4. Raaka-aineet

Soveltuvatko Ruokaboksin reseptit laktoosittomaan ruokavalioon?

Kyllä. Kaikki Ruokaboksin resepteissä käytetyt maitotuotteet ovat laktoosittomia, pois lukien harvat erikoisjuustot. Useimmissa erikoisjuustoissa ei luontaisesti ole laktoosia, mutta tätä emme voi aina varmistaa.

Soveltuvatko Ruokaboksin reseptit gluteenittomaan ruokavalioon?

Useimmat reseptimme on suunniteltu niin, että voit tarpeen mukaan itse helposti muokata reseptit gluteenittomiksi. Reseptit julkaistaan hyvissä ajoin toimitusta edeltävällä viikolla, jotta osaat varautua.

Valmiiksi täysin gluteenitonta boksia ei valikoimistamme vielä valitettavasti löydy.

Ovatko Ruokaboksin vihannekset kotimaisia?

Pääosin kyllä. Pyrimme aina valitsemaan kotimaisen ja vastuullisesti tuotetun vaihtoehdon. Suosimme myös esimerkiksi vihannesten osalta paikallisia tuottajia aina kun mahdollista. Vihanneksissa niin kuin muissakin raaka-aineissa laatu on meille tärkeintä.

Mistä Ruokaboksin kala ja merenelävät tulevat?

Ostamme kaikki Ruokaboksin resepteissä käytettävät merenelävät suoraan vastuullisilta tukkureilta ja tuottajilta. Tuoreiden kalojen kohdalla valitsemme kotimaisen vaihtoehdon aina kun niitä on saatavilla.

Mistä Ruokaboksin lihatuotteet tulevat?

Ruokaboksin resepteissä käytetty liha hankitaan kotimaisilta tuottajilta. Jos kotimaista vaihtoehtoa ei ole saatavilla esimerkiksi ilmakuivatun kinkun kaltaisten erikoisuuksien kohdalla, hankimme lihatuotteet vastuullisilta ulkomaisilta yhteistyökumppaneilta. 

Mitä allergeenejä Ruokaboksin raaka-aineet sisältävät?

Ruokaboksin, Vegeboksin ja Muksuboksin reseptit ja raaka-aineet vaihtelevat viikoittain. Voit lukea lisää raaka-aineiden mahdollisista allergeeneista täältä:

Tarkemmat allergiatiedot

5. Ruokien valmistus

Mitä välineitä tarvitsen Ruokaboksin ruokien valmistamiseen?

Ruokaboksin reseptit ovat helppoja ja yksinkertaisia valmistaa, sillä tavoitteenamme on helpottaa arkeasi. Niinpä reseptien valmistus vaatii ainoastaan yleisimmät joka kodin ruoanlaittovälineet:

 • kattila
 • paistinpannu + kansi
 • uuni
 • liesi
 • Sauvasekoitin
 • raastin
 • uunivuoka
 • yleisveitsi

Mitä aineita tarvitsen Ruokaboksin ruokien valmistamiseen?

Ruokaboksin mukana saat kaikki ruokien tärkeimmät raaka-aineet. Näiden llisäksi kotikaapista tarvitset joitakin perusjuttuja, kuten mausteita ja rasvaa paistamiseen. Tulevissa resepteissä tarvittavista aineista lähetämme muistutuksen aina edellisen viikon uutiskirjeessä (“omasta kaapista”), jotta voit halutessasi täydentää kaappiasi enne boksitoimitusta. 

Olemme myös listanneet nettisivuillemme yleisimmin resepteissämme käytettäviä ainesosia. Löydät kattavan listan tästä.

Kauanko Ruokaboksin ruokien valmistaminen kestää?

Ruokaboksin reseptit on suunniteltu siten, että niiden valmistukseen menee noin 20–50 minuuttia. Helppouden ja nopeuden lisäksi resepteissä on otettu huomioon ennen kaikkea maku ja monipuolisuus.

6. Tili ja Ruokaboksi-palvelu

Miten voin valikoida boksin toimitusviikkoja?

Voit valikoida boksitoimituksiasi toimituskalenteristasi, Omien sivujen kautta. Löydät omat sivut yläpalkin valikosta.

Miten voin laittaa tilauksen tauolle?

Tilauksen tauotukseen suora linkki: Täältä, löydä sen myös Omilta sivuiltasi.

Seuraavan viikon boksitoimituksen voi laittaa tauolle vielä tiistain aikana. Voit hallita toimituksiasi seuraavat 10 viikkoa eteenpäin, niinkuin sinulle parhaiten sopii. Muista vain tallentaa muutokset.

Miten tilauksen voi perua?

Jos tarkoituksenasi on saada bokseja joskus tulevaisuudessa, niin toimitukset voi merkitä myös tauolle. Toimitukset voi laittaa tauolle jopa 10 viikkoa eteenpäin. Mikäli toimitukset ovat tauolla, ei kustannuksiakaan synny. Tulevaa viikkoa (ja siitä eteenpäin) koskeva peruutus tulee tehdä viimeistään edeltävän viikon tiistaina. Jos tulevan viikon toimitus on aktivoitunut, tullaan toimitus suorittamaan.

Mikäli haluat peruuttaa toimitukset lopullisesti, onnistuu se ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelu palvelee teitä ma klo 15-20 ja ti-pe klo 10-14 numerossa: 09 425 77899. Tavoitat meidät myös chatissa ja sähköpostilla osoitteessa: info@ruokaboksi.fi.

Mistä näen tilaushistoriani?

Sisäänkirjautuneen Omien sivujen kautta. Suora linkki tilaushistoriaan on Tässä.

Osoitetietoni tai puhelinnumeroni on muuttunut, miten vaihdan sen?

Se onnistuu helposti Omien sivujen kautta. Sisäänkirjautuneena suora linkki löytyy täältä Täältä, puhelinnumeron voi vaihtaa laskutusosoitteen tiedoista.

7. Veloitus, alennukset sekä kaverikoodi

Milloin boksi veloitetaan minulta?

Veloitamme seuraavan viikon toimituksen aina edeltävänä keskiviikkona. Tämä koskee myös uusia asiakkaita. Veloitamme uusilta asiakkailta ensimmäisen kerran toimitusta edeltävänä keskiviikkona.

Sain alennuskoodin, miten se toimii?

Alennuskoodi antaa sinulle alennuksen ensimmäisestä Ruokaboksista, se lisätään:

“Onko sinulla kuponkikoodia?” kohtaan tuotteen valinnan jälkeen.

Kuulin kaverikoodista, mikä se on?

Kaverikoodin avulla voit jakaa Ruokaboksin ilosanomaa! Kun olet kirjautunut sisään löydät oman koodisi Omien sivujesi aloitusivulta.

Koodin vastaanottaja saa tuntuvan alennuksen ensimmäisestä tilauksesta ja sinä saat alennusta seuraavasta Ruokaboksista. Siisti juttu vai mitä?

Miten maksan tilaukseni?

Maksaminen helppoa: Tilausta ei tarvitse olla maksamassa Ruokaboksia vastaanottaessa tai erillisillä laskuilla, vaan summa veloitetaan automaattisesti vain niiltä viikoilta, joina palvelua käytät. Järjestelmä kysyy maksutiedot ensimmäisen tilauksen jälkeen.

8. Palvelulupaus

Mikä on Ruokaboksin palvelulupaus?

 • toimitus tapahtuu ilmoitetun toimitusikkunan sisällä
 • raaka-aineet ovat laadukkaita
 • tuotteita ei puutu
 • emme veloita ylimääräisiä kustannuksia

Jos sössimme, otamme vastuun reklaamaatiosta!

Mitä jos minulta puuttuu tuote tai se on vioittunut kuljetuksessa?

Annamme sinulle hyvityksen, otathan yhteyttä mahdollisimman nopeasti info@ruokaboksi.fi

Oivaraportti

Lue Ruokaboksin Oivaraportti tästä.