Helpompaa arkea, laadusta tinkimättä!

Ruokakassi – tai boksi- palvelut ovat suomalaisille melko uusia tuttavuuksia ja monilla tilausta miettivällä herääkin samoja kysymyksiä tilausta miettiessään. Kysymyksiä on kymmeniä ja näistä saisikin kokonaisen blogisarjan, mutta aloitetaanpa yhdellä tärkeällä aihealueella, nimittäin laadulla!

Aivan ensimmäiseksi kerrottakoon, että saimme Eviran Oiva-arviossa arvion oivallinen, eli parhaan mahdollisen tuloksen! Oiva on elintarvikevalvontaviranomaisten arvio yrityksen elintarviketurvallisuudesta. Raportti on julkinen ja sen tarkoituksena on tuoda elintarvikealan yritysen valvontatulokset kuluttajien tietoon. Ruokaboksin raporttiin pääset tutustumaan täältä:

Ja sitten kysymyksiin: Tilaanko sian säkissä?

En pääse itse valitsemaan tuotteita, joten kuka pitää puoliani? Saanko yhtä laadukkaat vihannekset, jotka olisin itse poiminut vihannesosastoltakin? Tuotteiden korkea laatu on yksi tärkeimmistä arvoistamme. Boksiimme päätyy vain parhaita mahdollisia raaka- aineita. Mikäli jokin tuote ei ole ensiluokkainen, niin toivomme, että tilaaja ottaa meihin heti yhteyttä, jotta voimme ratkaista tilanteen viipymättä.

Tuotteiden korkean laadun lisäksi haluamme, ettei kukaan tilaa sikaa säkissä ja siksi julkaisemmekin aina reseptit ennakkoon sivuillamme. Näet siis etukäteen mitkä reseptit tilaamassasi boksissa tulee olemaan.

Valitsemme jokaisen viikon raaka-aineet huolellisesti, ratkaisevina tekijöinä tuotteiden valinnassa ovat laatu ja ekologisuus. Valitsemme tuotteet aina ensisijaisesti kotimaisilta tuottajilta, pyrimme käyttämään resepteissämme sesongin raaka-aineita.

Piteneekö tuotteen matka tuottajalta minulle?

Tilaamme tuotteet pääsääntöisesti suoraan tuottajilta, joten tuote ei ensin käy kaupan hyllyllä, vaan se pakataan suoraan boksiimme. Tilatessamme tuotteita suoraan tuottajilta, voimme myös tilata esimerkiksi lihoja pienemmiltä luomutuottajilta ja näin viikon boksista saattaa hyvinkin löytyä luomulihaa, jota et lähikaupan hyllyltä löytäisi.

Tuotteiden kuljetus ja käsittely

Tuotteita käsittelee ainoastaan elintarvikealan ammattilaiset, joilla on hygieniapassi ja käsittelyyn ja pakkaamiseen tarvittava koulutus. Nimensä mukaisesti Ruokaboksin tuotteet toimitetaan tilaajille bokseissa. Ruokaboksin pahvinen laatikko suojaa tuotteita kuljetuksen aikana ja pitää lämmön tasaisena. Laatikko pakataan vielä termoboksiin, joka huolehtii siitä, ettei kylmäketju missään vaiheessa katkea.

Tuotteiden päiväykset

Pitkät päiväykset ja mahdollisimman käsittelemättömät, tuoreet raaka-aineet on yhdistelmä, jonka kanssa teemme töitä kovasti viikoittain. Haluamme bokseihimme vain tuoreimpia raaka-aineita ja pyrimme kokoamaan viikon ateriakokonaisuuden niin, että boksista löytyy herkempien, mielellään muutaman päivän sisällä valmistettavien tuotteiden, ohella myös hieman pidempään säilyviä tuotteita.

Jos et saanut kaikkiin kysymyksiisi vastausta, niin lisää usein kysyttyjä kysymyksiä löydät täältä ja voit myös olla yhteydessä meihin info@ruokaboksi.fi -vastaamme mielellämme!