Kotimainen ruoka on ylpeyden arvoinen asia

Suomessa kasvaa maailman puhtainta ruokaa. Tutkimukset osoittavat, että 80 % suomalaisista kokee tärkeäksi syödä kotimaista ruokaa. Suomalaiset tuottajat ovat kuitenkin yhä tiukemmassa ahdingossa. Maatalouden kannattavuus on syöksynyt alaspäin, ja ratkaisuja etsitään ministeriötasolla. 

Jossakin on toisin sanoen ristiriita. Väitämme, että tuottajat  eivät pärjää työllään, kun välikäsiä on monta ja korvaukset tuotteista painuvat minimiin. Ruokaboksilla me haluamme vähentää näitä välikäsiä ja tehdä asiat fiksummin. Lyhennämme raaka-aineiden matkaa pellolta suomalaisiin keittiöihin, kun ostamme mahdollisimman paljon tuotteita suoraan tuottajilta eri puolilta Suomea. Samalla luomme tuottajille uuden kanavan valtakunnalliseen jakeluun, jossa ostot tehdään myyntiin perustuen, jolloin hävikkiä ei synny. 

Reseptiikassa seuraamme  satokausiajattelua ja tuoreita vihanneksia käytetään jokaisessa reseptissä. Vastuu ruokaostoksista siirtyy yksittäiseltä kuluttajalta Ruokaboksin ammattilaisille. Me huolehdimme puolestasi siitä, että boksiin pakataan fiksut raaka-aineet niin kuluttajan, tuottajan kuin ilmaston näkökulmasta.

 

 

Ruokaboksin arjen supersankareita ovat lähituotetut porkkanat, maistuvat salaatit ja reiluissa olosuhteissa tuotetut lihatuotteet. 

 

 

 

Ruokaboksin missio on myös tätä isompi: haluamme vaikuttaa siihen, että suomalaiset viettäisivät enemmän aikaa yhteisten aterioiden äärellä. Itse tehtyä ateriaa on helppo arvostaa. Kun tietää että syömäsi ruoka myös lisää kotimaisten raaka-aineiden kulutusta, vähentää hävikkiä ja vapauttaa aikaa muulle kuin kaupassa ravaamiseen, on kokonaisuuteen helppo tykästyä. Toimimme kaikenikäisten suomalaisten kotitalousopettajana. 

Annetaan yhdessä arvostusta suomalaisille raaka-aineille, kotona tehdylle arkiruoalle ja yhteisen aterian parissa vietetylle ajalle!