Reseptit

Kreikkalainen lihapata “Stifado” & murskattuja perunoita (L,G)

Stifado on kreikkalainen pitkään haudutettu lihapata. Tässä nopeampi, mutta yhtä maukas versio klassikosta. Lisäksi murskattuja perunoita.

BBQ-kastikkeella maustettua naudanlihawokkia & nuudeleita (M,G)

Naudan paistisuikaleista valmistuu herkullinen wokki. Lisäksi keitetään riisinuudeleita.

Meheväksi haudutettua Lyonin kanaa & riisiä (L)

Tässä klassinen ranskalainen kanapata Ruokaboksin tyylillä. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.

Caesarsalaatti paahdetulla pekonilla & perunoilla (G,kastike sis. kananmunaa, maitoa, kalaa)

Uunissa paahdetut perunat maustetaan caesarkastikkeella ja parmesanjuustolla. Raikkautta ruokaan tuo marinoitu punasipuli, salaatti ja tomaatit. Koko komeus kruunataan rapeilla pekonilastuilla.

Sesongin täyteläinen parsapasta fetajuustolla (L, sis. kananmunaa)

Hienostunut parsa on yksi kevään odotetuimpia kasviksia. Parsa sopii erinomaisesti pastaan ja tällä kertaa sen makua täydentää tuhti fetajuusto.

Tostadat paputahnalla, limeriisillä & salsalla (V)

Tämän reseptin päätähtenä toimii maukas paputahna, joka on myös mainio proteiininlähde. Lisäksi limellä maustettua riisiä ja salsaa. Testikeittiössä tämä resepti sai arvosteluksi 6/5.

Keväinen parsasalaatti, Viinitarhurin juustoa & sipulivinegretteä (L,G,sis.pähkinää)

Tämä salaatti antaa lupauksen tulevasta kesästä. Sesongin hienostunut parsa sopii loistavasti salaattiin. Sipulivinegrette ja Viinitarhurin juusto kruunaavat kokonaisuuden.

Lämmin nuudelisalaatti maapähkinäkastikkeella (V,G, sis.pähkinää)

Tämän lämpimän nuudelisalaatin päätähtenä on ihanan täyteläinen maapähkinäkastike

Itämainen curry härkiksellä & kauraa (V,G)

Maustetut härkäpapusuikaleet sopivat mainiosti tähän kookoksiseen curryyn. Curryn lisäkkeeksi keitetään kotimaista kauraa.

Red curry katkarapukeitto nuudeleilla (M,G,sis. äyriäisiä)

Katkaravuista valmistuu maukas keitto, johon makua tuo valmis currytahna. Lisäksi nuudeleita.

Porsaan fileepihvit metsästäjän tapaan & riisiä (L,G)

Porsaan fileepihvit hautuvat mureaksi kermaisessa sienikastikkeessa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.

Perinteinen Italian pata (sis.maitoa)

Italian pata on takuuvarma maistuva arkiruoka - kokeile vaikka!

Paahdetut broilerinkoivet, lohkoperunoita & salaattia (L,G)

Broilerinkoivet maustetaan BBQ-kastikkeella. Perunat ja koivet paahtuvat kätevästi samalla uunipellillä. Lisäksi valmistetaan kermaviilikastiketta ja salaattia.

Ruokaboksin kermainen kanakastike & kotimaista kauraa (L)

Ruokaboksin kermainen kanakastike valmistetaan broilerista hauduttamalla. Lisäksi keitetään ravintorikkaita kotimaisia kauranjyviä, jotka ovat oiva vaihtoehto riisille.

Larb moo possun jauhelihasta & riisiä (M,G)

Larb moo on thaimaalainen “possusalaatti”. Tässä versiossa siitä valmistetaan ruokaisampi annos kasvisten ja riisin kera. Chilikurkut tuovat ihanaa raikkautta annoksiin.

Äitienpäivän välimerellinen meze-lautanen (L)

Tästä reseptistä valmistat ihanan meze-lautasen, vaikkapa äitienpäivän kunniaksi. Karitsan kebakot tarjoillaan kreikkalaisen salaatin, kastikkeiden ja paahdettujen pitaleipien kanssa.

Ruokaboksin pad thai kananmunilla & kasviksilla (M,G, sis.pähkinää ja kananmunaa)

Pad thai on thaimaalaisten versio meille tutusta pyttipannusta. Tämä ruoka on täynnä makuja ja kasviksia. Kananmunat tuovat ruokaan proteiinia. Ravintorikas lehtikaali täydentää kokonaisuutta.

Omenainen kanapasta pinaatilla & parmesanjuustolla (L)

Raikkaat omenat tuovat hapokkuutta kermaiseen kanapastaan. Pasta kruunataan pinaatilla ja luomu parmesanjuustolla.

One pot pelti Krakovan-makkaralla & marinoitua rucolaa (L,G)

Maukas Krakova-makkara paahtuu uunissa kasvisten kanssa näppärästi samalla pellillä. Annokset viimeistelee kermaviilikastike ja marinoitu rucola.

Paahdetut suippopaprikat fetajuustolla & riisiä (L,G)

Tämä ruoka vie makumatkalle Välimeren rannoille. Makeat suippopaprikat täytetään täyteläisellä fetajuustolla ja paahdetaan uunissa kirsikkatomaattien kanssa. Lisäksi keitetään riisiä.

Vegaaninen nakkikastike, murskattuja perunoita & salaattia (V)

Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.  Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Voit myös kuutioida porkkanat pieniksi kuutioiksi.  Viipaloi vegaaniset nakit. Kuumenna korkeareunainen pannu ja öljy. Lisää pannulle nakit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja porkkanat. Jatka paistamista muutaman minuutin […]

Pitaleivät BBQ-marinoidulla tofulla & rapeaa coleslawta (V)

Tofu maustetaan maukkaaksi soijakastikkeella ja BBQ-kastikkeella. Rapea kaalisalaatti ja maukas gurttikastike viimeistelevät kokonaisuuden.

Tofu Limonello Ruokaboksin tapaan (V)

Klassikkoresepti “Pasta Limonellon” salaisuus on tuore inkivääri ja raikas sitruuna. Tässä reseptissä klassikko valmistetaan tofusta.

Uunissa paahdettua pestokanaa & kasviksia (G,sis.pähkinää ja maitoa)

Tässä reseptissä kana maustetaan pestolla ja paahdetaan uunissa kasvisten kanssa.

Helpot lihapullat kermakastikkeessa, murskattuja perunoita & salaattia (L,G)

Helpot lihapullat valmistuvat nopeasti valmiin lihapullataikinan ansiosta. Lihapullat muhivat meheviksi kermakastikkeessa. Lisäksi valmistetaan murskattuja perunoita ja salaattia.

Ruokaboksin palvikinkkupasta (L)

Nam, palvikinkkupasta on ihanan nopea ja herkullinen arkiruoka. Pastan kanssa tarjoillaan salaattia.

Herkulliset ja nopeat tortillapizzat tonnikalalla (L)

Tällä kertaa pizzat valmistuvat helposti tortillapohjista. Pizzojen täytteeksi valmistetaan maukasta tonnikalakastiketta.

Sitruksinen kanapasta kirsikkatomaateilla & parmesanjuustolla (L)

Lehtikaali ja kirsikkatomaatit tuovat kivan lisän tähän kanapastaan. Raikas sitruuna ja parmesanjuusto kruunaavat kokonaisuuden.

Salaatti katkaravuilla & kananmunilla (L,G, sis.äyriäisiä&kananmunaa)

Katkaravuista valmistuu tällä kertaa salaatti, johon ruokaisuutta tuo keitetyt kananmunat. Raikkautta salaattiin tuovat hapokkaat omenat ja kirsikkatomaatit.

BBQ-nyhtöpossua, paahdettuja perunoita & Muttin ketsuppia (M,G,sis.kananmunaa)

Tämä reseptin päätähti Muttin uutuus ketsuppi toimii herkullisena dippinä uunissa paahdetuille lohkoperunoille. Lisäksi valmistetaan BBQ-nyhtöpossua ja jenkkityylistä majoneesipohjasta kaalisalaattia eli coleslawia.

Vapun herkkulautanen (M,G,sis.kananmunaa)

Tästä reseptistä valmistuu maukas herkkulautanen vapun viettoon - perunasalaattia paahdetuista perunoita, coleslawta ja nakkeja.

Meksikolainen chili con carne & riisiä (L,G)

Tästä reseptistä syntyy lempeän mausteinen chili con carne, joka vie makumatkalle Meksikoon. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään täyteläisellä creme fraichella.

Broileripyörykät tomaattisessa oliivikastikkeessa & perunamurskaa (L,G)

Broilerin jauhelihasta valmistuu mausteiset pyörykät, jotka muhivat meheviksi tomaattisessa oliivikastikkeessa. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa, joka viimeistellään pinaatilla.

Paahdettu tomaatti-linssipaistos, pastaa & Mö Chavrea (V)

Tomaatit ja linssit paahdetaan uunissa ja tarjoillaan pastan kanssa. Kokonaisuus viimeistellään innovitiivisella vegaanisella Mö Chavrella, joka ei alkuperäisen chevren rinnalla kalpene.

Mausteinen delikaurawokki riisinuudeleilla & parsakaalilla (V, sis. maapähkinää)

Chilillä ja inkiväärillä maustettu delikaura on tämän wokin päätähti. Wokkiin tulee lisäksi tuoreita kasviksia ja riisinuudeleita. Annokset kruunataan suolapähkinöillä.

Linssisalaatti paahdetulla bataatilla & Mö Kreikkalaisella

Kasvikset paahtuvat uunissa maukkaiksi ja annoksen viimeistelee Mö Kreikkalainen. Tämä ruoka vaatii hieman esivalmisteluja, mutta sitten uuni hoitaa loput ja ruoka valmistuu kuin itsestään.

Itämainen kikhernecurry & basmatiriisiä (V,G)

Itämainen ja mausteinen curry syntyy tällä kertaa kikherneistä ja kukkakaalista. Kookosmaito tasapainottaa mausteisuutta ja tuo täyteläisyyttä curryyn. Lisäkkeeksi keitetään basmatiriisiä.

Jauhelihapizzat ruisleivällä (L)

Jauhelihapizzat valmistetaan tällä kertaa tuoreesta ruisleivästä. Pizzojen täytteeksi valmistetaan nopea bolognesekastike. Pizzat kuorrutetaan juustoraasteella ja gratinoidaan uunissa.

Perunoita kylmäsavulohitäytteellä & salaattia (G,L)

Kylmäsavulohesta valmistuu raikas täyte, joka tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa. Lisäksi valmistetaan salaattia.

Kanaa hapanimeläkastikkeessa & nuudeleita (M, sis. kananmunaa)

Tämä ruoka valmistuu näppärästi valmiin kastikkeen ansiosta. Kana ja kasvisten lisäkkeeksi keitetään nuudeleita.

Pasta paahdetuilla tomaateilla & tuorejuustolla (L)

Tomaatit ja tuorejuusto paahdetaan uunissa herkullisiksi ja ne yhdistetään pastan kanssa. Nopea ja taatusti maistuva arkiruoka on hetkessä valmis.

Nakkihodarit, coleslawta & paahdettuja lohkoperunoita (M,sis. kananmunaa)

Hodarit voi täyttää oman maun mukaan. Täytteeksi valmistetaan coleslawta, marinoitua kurkkua ja paprikamajoneesia. Omasta kaapista voi käyttää ketsuppia ja sinappia hodareiden viimeistelyyn.

Mausteinen jauhelihakastike & paahdettuja rosmariiniperunoita (sis.maitoa)

Mausteinen jauhelihakastike saa tällä kertaa seurakseen uunissa paahdettuja tuoreella rosmariinilla maustettuja perunoita.

Texmex-bowl broilerin jauhelihalla & riisillä (L,G)

Kulhoruoat ovat hittiruokia Amerikassa. Tässä reseptissä kikkaillaan texmex-henkisillä lisukkeilla, jossa yhdistyvät raikkaus ja mausteisuus ihanassa tasapainossa.

Uunissa paahdetut bataatit & mausteista jauhelihaa (G,L)

Uunissa paahdettu bataatti saa kaverikseen mausteista jauhelihaa ja raikkaita marinoituja kurkkuja. Annokset viimeistellään creme fraichella.

Pannulla paistettua kirjolohta, perunoita & kermaviilikastiketta (L,G)

Pannulla paistettu kirjolohi on yksi Ruokaboksin suosituimmista ruoista. Tässä reseptissä kirjolohi saa seurakseen kermaviilikastikkeen, murskattuja perunoita ja salaattia.

Sitruunainen pasta fetajuustolla & pinaatilla (L)

Tämä pasta valmistuu nopeasti, mutta on silti täynnä makuja. Fetajuusto, pinaatti ja sitruuna sopivat mainiosti yhteen - tästä ei pasta enää parane.

Tofua appelsiinikastikkeessa & riisiä (V,G)

Aasialaiseen maustekastikkeeseen uutta twistiä tuo makea appelsiini. Tofu ja parsakaali hautuvat tässä maukkaassa kastikkeessa, joka tarjoillaan riisin kanssa.