Kreikkalainen lihapata “Stifado” & murskattuja perunoita (L,G)
Stifado on kreikkalainen pitkään haudutettu lihapata. Tässä nopeampi, mutta yhtä maukas versio klassikosta. Lisäksi murskattuja perunoita.
Stifado on kreikkalainen pitkään haudutettu lihapata. Tässä nopeampi, mutta yhtä maukas versio klassikosta. Lisäksi murskattuja perunoita.
Naudan paistisuikaleista valmistuu herkullinen wokki. Lisäksi keitetään riisinuudeleita.
Tässä klassinen ranskalainen kanapata Ruokaboksin tyylillä. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.
Uunissa paahdetut perunat maustetaan caesarkastikkeella ja parmesanjuustolla. Raikkautta ruokaan tuo marinoitu punasipuli, salaatti ja tomaatit. Koko komeus kruunataan rapeilla pekonilastuilla.
Hienostunut parsa on yksi kevään odotetuimpia kasviksia. Parsa sopii erinomaisesti pastaan ja tällä kertaa sen makua täydentää tuhti fetajuusto.
Tämän reseptin päätähtenä toimii maukas paputahna, joka on myös mainio proteiininlähde. Lisäksi limellä maustettua riisiä ja salsaa. Testikeittiössä tämä resepti sai arvosteluksi 6/5.
Tämä salaatti antaa lupauksen tulevasta kesästä. Sesongin hienostunut parsa sopii loistavasti salaattiin. Sipulivinegrette ja Viinitarhurin juusto kruunaavat kokonaisuuden.
Tämän lämpimän nuudelisalaatin päätähtenä on ihanan täyteläinen maapähkinäkastike
Maustetut härkäpapusuikaleet sopivat mainiosti tähän kookoksiseen curryyn. Curryn lisäkkeeksi keitetään kotimaista kauraa.
Katkaravuista valmistuu maukas keitto, johon makua tuo valmis currytahna. Lisäksi nuudeleita.
Porsaan fileepihvit hautuvat mureaksi kermaisessa sienikastikkeessa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.
Italian pata on takuuvarma maistuva arkiruoka - kokeile vaikka!
Broilerinkoivet maustetaan BBQ-kastikkeella. Perunat ja koivet paahtuvat kätevästi samalla uunipellillä. Lisäksi valmistetaan kermaviilikastiketta ja salaattia.
Ruokaboksin kermainen kanakastike valmistetaan broilerista hauduttamalla. Lisäksi keitetään ravintorikkaita kotimaisia kauranjyviä, jotka ovat oiva vaihtoehto riisille.
Larb moo on thaimaalainen “possusalaatti”. Tässä versiossa siitä valmistetaan ruokaisampi annos kasvisten ja riisin kera. Chilikurkut tuovat ihanaa raikkautta annoksiin.
Tästä reseptistä valmistat ihanan meze-lautasen, vaikkapa äitienpäivän kunniaksi. Karitsan kebakot tarjoillaan kreikkalaisen salaatin, kastikkeiden ja paahdettujen pitaleipien kanssa.
Pad thai on thaimaalaisten versio meille tutusta pyttipannusta. Tämä ruoka on täynnä makuja ja kasviksia. Kananmunat tuovat ruokaan proteiinia. Ravintorikas lehtikaali täydentää kokonaisuutta.
Raikkaat omenat tuovat hapokkuutta kermaiseen kanapastaan. Pasta kruunataan pinaatilla ja luomu parmesanjuustolla.
Maukas Krakova-makkara paahtuu uunissa kasvisten kanssa näppärästi samalla pellillä. Annokset viimeistelee kermaviilikastike ja marinoitu rucola.
Tämä ruoka vie makumatkalle Välimeren rannoille. Makeat suippopaprikat täytetään täyteläisellä fetajuustolla ja paahdetaan uunissa kirsikkatomaattien kanssa. Lisäksi keitetään riisiä.
Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja pilko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Voit myös kuutioida porkkanat pieniksi kuutioiksi. Viipaloi vegaaniset nakit. Kuumenna korkeareunainen pannu ja öljy. Lisää pannulle nakit. Paista käännellen noin 5 minuuttia. Lisää pannulle sipulit ja porkkanat. Jatka paistamista muutaman minuutin […]
Tofu maustetaan maukkaaksi soijakastikkeella ja BBQ-kastikkeella. Rapea kaalisalaatti ja maukas gurttikastike viimeistelevät kokonaisuuden.
Klassikkoresepti “Pasta Limonellon” salaisuus on tuore inkivääri ja raikas sitruuna. Tässä reseptissä klassikko valmistetaan tofusta.
Tässä reseptissä kana maustetaan pestolla ja paahdetaan uunissa kasvisten kanssa.
Helpot lihapullat valmistuvat nopeasti valmiin lihapullataikinan ansiosta. Lihapullat muhivat meheviksi kermakastikkeessa. Lisäksi valmistetaan murskattuja perunoita ja salaattia.
Nam, palvikinkkupasta on ihanan nopea ja herkullinen arkiruoka. Pastan kanssa tarjoillaan salaattia.
Tällä kertaa pizzat valmistuvat helposti tortillapohjista. Pizzojen täytteeksi valmistetaan maukasta tonnikalakastiketta.
Lehtikaali ja kirsikkatomaatit tuovat kivan lisän tähän kanapastaan. Raikas sitruuna ja parmesanjuusto kruunaavat kokonaisuuden.
Katkaravuista valmistuu tällä kertaa salaatti, johon ruokaisuutta tuo keitetyt kananmunat. Raikkautta salaattiin tuovat hapokkaat omenat ja kirsikkatomaatit.
Tämä reseptin päätähti Muttin uutuus ketsuppi toimii herkullisena dippinä uunissa paahdetuille lohkoperunoille. Lisäksi valmistetaan BBQ-nyhtöpossua ja jenkkityylistä majoneesipohjasta kaalisalaattia eli coleslawia.
Tästä reseptistä valmistuu maukas herkkulautanen vapun viettoon - perunasalaattia paahdetuista perunoita, coleslawta ja nakkeja.
Tästä reseptistä syntyy lempeän mausteinen chili con carne, joka vie makumatkalle Meksikoon. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään täyteläisellä creme fraichella.
Broilerin jauhelihasta valmistuu mausteiset pyörykät, jotka muhivat meheviksi tomaattisessa oliivikastikkeessa. Lisäksi valmistetaan sitruunaista perunamurskaa, joka viimeistellään pinaatilla.
Tomaatit ja linssit paahdetaan uunissa ja tarjoillaan pastan kanssa. Kokonaisuus viimeistellään innovitiivisella vegaanisella Mö Chavrella, joka ei alkuperäisen chevren rinnalla kalpene.
Chilillä ja inkiväärillä maustettu delikaura on tämän wokin päätähti. Wokkiin tulee lisäksi tuoreita kasviksia ja riisinuudeleita. Annokset kruunataan suolapähkinöillä.
Kasvikset paahtuvat uunissa maukkaiksi ja annoksen viimeistelee Mö Kreikkalainen. Tämä ruoka vaatii hieman esivalmisteluja, mutta sitten uuni hoitaa loput ja ruoka valmistuu kuin itsestään.
Itämainen ja mausteinen curry syntyy tällä kertaa kikherneistä ja kukkakaalista. Kookosmaito tasapainottaa mausteisuutta ja tuo täyteläisyyttä curryyn. Lisäkkeeksi keitetään basmatiriisiä.
Jauhelihapizzat valmistetaan tällä kertaa tuoreesta ruisleivästä. Pizzojen täytteeksi valmistetaan nopea bolognesekastike. Pizzat kuorrutetaan juustoraasteella ja gratinoidaan uunissa.
Kylmäsavulohesta valmistuu raikas täyte, joka tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa. Lisäksi valmistetaan salaattia.
Tämä ruoka valmistuu näppärästi valmiin kastikkeen ansiosta. Kana ja kasvisten lisäkkeeksi keitetään nuudeleita.
Tomaatit ja tuorejuusto paahdetaan uunissa herkullisiksi ja ne yhdistetään pastan kanssa. Nopea ja taatusti maistuva arkiruoka on hetkessä valmis.
Hodarit voi täyttää oman maun mukaan. Täytteeksi valmistetaan coleslawta, marinoitua kurkkua ja paprikamajoneesia. Omasta kaapista voi käyttää ketsuppia ja sinappia hodareiden viimeistelyyn.
Mausteinen jauhelihakastike saa tällä kertaa seurakseen uunissa paahdettuja tuoreella rosmariinilla maustettuja perunoita.
Kulhoruoat ovat hittiruokia Amerikassa. Tässä reseptissä kikkaillaan texmex-henkisillä lisukkeilla, jossa yhdistyvät raikkaus ja mausteisuus ihanassa tasapainossa.
Uunissa paahdettu bataatti saa kaverikseen mausteista jauhelihaa ja raikkaita marinoituja kurkkuja. Annokset viimeistellään creme fraichella.
Pannulla paistettu kirjolohi on yksi Ruokaboksin suosituimmista ruoista. Tässä reseptissä kirjolohi saa seurakseen kermaviilikastikkeen, murskattuja perunoita ja salaattia.
Tämä pasta valmistuu nopeasti, mutta on silti täynnä makuja. Fetajuusto, pinaatti ja sitruuna sopivat mainiosti yhteen - tästä ei pasta enää parane.
Aasialaiseen maustekastikkeeseen uutta twistiä tuo makea appelsiini. Tofu ja parsakaali hautuvat tässä maukkaassa kastikkeessa, joka tarjoillaan riisin kanssa.
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo