Reseptit viikolla 50

Perinteinen siskonmakkarakeitto & ruisleipää (fondi. sis maitoa)

Siskonmakkarakeitto maistuu aina! Keiton valmistusta nopeuttaa valmiiksi kuoritut keittojuurekset. Lisäksi herkutellaan ruisleivällä.

Pirteän sitruunainen lehtikaalipasta vegaanisella ”fetajuustolla” (V)

Ruokaisa lehtikaali ja kirpeä sitruuna sopivat mainiosti yhteen. Siemenet tuovat pastaan rapeutta ja vegaaninen “fetajuusto” kruunaa annokset.

Mausteinen makkara one pot Ruokaboksin tapaan (G,L)

Makkarapelti sopii loistavasti kesään. Hieman pilkkomista, mutta sitten uuni hoitaa loput.

Ruokaboksin palvikinkku-pizza

4 aterian boksissa - Nyt on aika herkutella pizzalla. Valmis tuoretaikina nopeuttaa pizzan valmistusta.

Mausteinen jauhelihakeitto

Meksikolaishenkinen jauhelihakeitto lämmittää alkutalvesta.

Katkarapu-nuudeliwok “pad thai”

4 aterian boksissa - Tämä ruokalaji on peräisin Thaimaasta. Siellä pad thai on suosittu katuruoka ja heidän versionsa pyttipannulle.

Mausteinen kasviscurry paputempellä & riisiä

Tempeh on Indoneesiasta kotoisin olevaa fermentoinnin avulla soijapavuista valmistettua kasviproteiinia. Länsimaissa tempehiä tehdään myös herneestä ja pavuista.

Falafel-wrapit

Arki-illan pikaruoka syntyy nopeasti valmiista falafelpyöryköistä.

Täyteläinen tomaattikeitto basilikalla

Tuoreista ja säilötyistä tomaateista syntyy herkullinen keitto, joka viimeistellään ranskankermalla ja tuoreella basilikalla.

Sinappi-smetanalohi ja murskatut perunat

Mehevä smetanalohi saa makua sinapista.

Broileribolognese

Klassikkopasta valmistuu tällä kertaa broilerinjauhelihasta.