Reseptit viikolla 27

Pannulla paistettua kirjolohta, perunoita & kermaviilikastiketta (L,G)

Pannulla paistettu kirjolohi on yksi Ruokaboksin suosituimmista ruoista. Tässä reseptissä kirjolohi saa seurakseen kermaviilikastikkeen, murskattuja perunoita ja salaattia.

Tacot halloumijuustolla & ananassalsalla (L)

Halloumijuusto sopii moneen ruokaan, tällä kertaa se toimii tacojen täytteenä. Tacoihin raikkautta tuo herkullinen ananaksesta ja kirsikkatomaateista valmistettu salsa.

Kanaa keltaisessa currykastikkeessa & riisiä (L,G)

Tämä herkullinen kanakastike valmistuu hetkessä ja sopii kiireiseen arkeen. Lisäksi tarjoillaan riisiä.

Meksikolaiset tortillat mausteisella jauhelihalla & pico de gallolla (L)

Tässä reseptissä tortillat täytetään mausteisella jauhelihalla. Lisäksi valmistetaan itse pico de galloa eli salsaa sekä marinoitua kaalia. Herkullista vai mitä? Kokonaisuuden kruunaa tuore korianteri.

Rapeaksi paistettua halloumijuustoa, kirsikkatomaatteja & pastaa (L)

Herkullisesta halloumijuustosta syntyy nopea, mutta taatusti maistuva pasta arjen keskellä. Ruokaisa lehtikaali ja kirsikkatomaatit sopivat mainiosti halloumijuuston kaveriksi.

One pot pelti Krakovan-makkaralla & paahdetuilla kasviksilla (L,G)

Maukas Krakova-makkara paahtuu uunissa kasvisten kanssa näppärästi samalla pellillä. Annokset viimeistelee herkullinen kermaviilikastike ja marinoitu rucola.

Perinteinen “jauhelihaton kastike” & murskattuja perunoita (V,G)

Soijarouhe on mahtava proteiininlähde. Tällä kertaa siitä valmistetaan perinteinen ja maukas kastike. Lisäksi murskattuja perunoita, jotka viimeistellään lehtipersiljalla.

Uunissa paahdettua munakoisoa, mausteista tomaattikastiketta & pastaa (V)

Munakoisot maustetaan valkosipulilla ja kuivatulla oreganolla sekä paahdetaan uunissa maukkaiksi. Lisäksi keitetään mausteista tomaattikastiketta ja kotimaista proteiinipastaa.

Pestopasta kirsikkatomaateista & broccolista (V, sis.pähkinää)

Vegaaninen tuorepesto tuo tähän pastaan mahtavan säväyksen. Parsakaali on oiva proteiinin lähde ja se tuo tähän reseptiin ruokaisuutta.

BBQ-kanapizza Ruokaboksin tapaan & salaattia (L)

4 aterian boksissa - No nyt on maukasta: BBQ-kanan mausteisuutta tasapainottaa makea ja raikas ananas. Tätä kelpaa tarjoilla salaatin kera perheelle tai kavereille.

Ruokaboksin hodarit, coleslawta & paahdettuja veneperunoita (M)

4 aterian boksissa - Hodarit voi täyttää oman maun mukaan. Tarjolla tällä kertaa täytteeksi coleslawta, marinoitua kurkkua ja paprikamajoneesia. Omasta kaapista voi käyttää ketsuppia ja sinappia hodareiden viimeistelyyn.