1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Pese ja lohko perunat uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla rosmariinilla.
  3. Nosta pelti uuniin ja paahda perunoita noin 15 minuuttia.
  4. Mittaa pieneen astiaan BBQ-uunilohen mausteet eli suola, mustapippuri, sokeri, paprikajauhe ja chilijauhe. Sekoita mausteet kunnolla ja hiero ne lohen pintaan.
  5. Kun perunat ovat paahtuneet noin 15 minuuttia, niin tee tilaa kirjolohelle. Nosta lohi uunipellille. Nosta pelti takaisin uuniin ja jatka paahtamista vielä noin 15-20 minuuttia, kunnes lohi ja perunat ovat kypsiä.
  6. Suikaloi valkokaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Voit hyödyntää tässä raastimen siivutin-terää. Kuori ja raasta porkkanat sekaan. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  7. Tarjoa paahdettu BBQ-uunilohi rosmariiniperunoiden ja kaalisalaatin kanssa.
  8. Viimeistele annokset limen mehulla.
Vinkki! Voit huuhdella lohkotut perunat runsaalla kylmällä vedellä. Kuivaa perunat kuitenkin huolellisesti huuhtelun jälkeen. Näin perunoista irtoaa ylimääräinen tärkkelys ja niistä tulee paahtaessa rapeampia.