- Laita uuni kumenemaan 225 asteeseen. Harjaa juurekset puhtaaksi kylmän veden alla. Lohko porkkanat ja palsternakat. Suikaloi kuorittu punasipuli. Lohko myös punajuuret, mutta tee punajuuri lohkoista hieman muita juureksia pienempiä.
- Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla, juustokuminalla, kuivatulla rosmariinilla ja mustapippurilla. Paahda juureksia uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
- Huuhtaise lehtikaali ja revi lehdet irti kovasta lehtiruodista. Suikaloi lehdet kulhoon ja lorauta joukkoon tilkka öljyä ja mausta ripauksella suolaa. Lisää lehtikaalit uuniin paahtumaan 5 minuutiksi kun juurekset alkavat olla kypsiä.
- Valmista sillä välin kastike. Kumoa jogurtti kulhoon. Raasta joukkoon pestyn puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehua. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja oliiviöljyllä. Murustele joukkoon fetajuusto. Sekoita ja jätä maustumaan.
- Kiehauta vesi couscousta varten. Mittaa couscous kulhoon. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle ja peitä kannella tai kelmulla. Anna hautua noin 5 minuuttia ja pöyhi couscous sitten haarukalla ilmavaksi.
- Hienonna puolikas ruukku persiljaa ja sekoita se kypsän couscousin joukkoon. Purista kypsien juuresten sekaan sitruunan mehua.
- Annostele couscousia lautasille. Nostele couscousin päälle paahdettuja juureksia ja viimeistele feta-jogurttikastikkeella.
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! 🤩
Sulje
Voita ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi! Arvo jopa 5000€ ! 🤩
Ilmaiset Ruokaboksit vuodeksi -voittaja arvotaan 1.10.2024.
Osallistu Osallistuin jo