1. Kuori perunat ja porkkanat sekä lohko ne. Suikaloi fenkoli. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna kattila. Lisää kattilaan öljy ja kuullota perunoita, porkkanoita, fenkolia ja sipuleita muutama minuutti sekoitellen.
  3. Lisää vesi sekä kasvisfondi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja laakerinlehdillä.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15-20 minuuttia kannen alla tai kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
  5. Painele tofu voimakkaasti kuivaksi talouspaperin välissä ja kuutioi se.
  6. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy sekä tofukuutiot. Paista muutama minuutti ja mausta ripauksella suolaa.
  7. Lisää paistetut tofukuutiot ja kaurakerma keittoon sekä kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele keitto sitruunan mehulla.
Vinkki! Keiton mausteeksi sopivat myös paahdetut kokonaiset fenkolinsiemenet! Paahda siemeniä kevyesti miedolla lämmöllä kuivalla paistinpannulla ennen keiton sekaan lisäämistä.