1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Huuhtele ja suikaloi kesäsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin puoliksi ja viipaloi puolikkaat.
  3. Hienonna puolikas ruukku tilliä.
  4. Mausta kirjolohi ripauksella suolaa ja mustapippuria. Suikaloi kirjolohifilee.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää voi, öljy, sipulit ja kesäkurpitsaviipaleet pannulle. Kuullota n. 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.
  7. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, curryjauheella ja kuivatulla yrttisekoituksella.
  8. Lisää pannulle kirjolohisuikaleet ja kerma. Huuhtaise kermapurkki vedellä ja lisää myös vesi pannulle. Kuumenna kastike ja hauduta pastan kypsymisen ajan.
  9. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit sekaan. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla ja mustapippurilla.
  10. Viimeistele kastike puolikkaan sitruunan mehulla ja hienonnetulla tillillä.
  11. Tarjoa herkullinen kipparin lohikastike pastan ja salaatin kanssa.