1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuori ja raasta porkkanat sekä suikaloi chili. Hienonna persilja ja valuta linssit.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljyä. Kuullota sipuleita, porkkanoita ja chiliä hetken aikaa. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla, kuivatulla basilikalla, juustokuminalla ja valkoviinietikalla.
  5. Lisää pannulle tomaattipyree ja tomaattimurska. Kuumenna ja hauduta noin 5 minuuttia.
  6. Lisää kastikkeen joukkoon linssit ja tilkka pastan keitinvettä. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Valuta kypsä pasta ja sekoita pannulle kastikkeen joukkoon.
  8. Viimeistele bolognese persiljalla ja tarjoa parmesanraasteen kanssa.