1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhtele ja leikkaa kaksi tomaattia kuutioiksi.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää kuumalle pannulle öljy ja jauheliha. Ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipulit ja jatka paistamista muutama minuutti.
  3. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, chilijauheella ja kuivatulla yrttisekoituksella.
  4. Lisää pannulle papusekoitus ja kuutioidut tomaatit. Kuumenna ja tarkista maku.
  5. Levitä tortillaletut leivinpaperin tai ison leikkuulaudan päälle. Jaa jauheliha-paputäytettä letuille ja ripottele hieman juustoraastetta letuille. Kääri letut rullalle. Nostele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6. Ripottele tortillalettujen päälle loput juustoraasteesta. Paista uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes juustoraaste on saanut väriä.
  7. Valmista sillä välin salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja leikkaa tomaatit salaatin sekaan. Puolita avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha lusikalla ja viipaloi salaatin joukkoon. Mausta salaatti ripauksella suolaa ja mustapippuria sekä tilkalla oliiviöljyä.
  8. Tarjoile jauheliha-enchiladat salaatin kanssa.