1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat.
  2. Kumoa kermaviili kulhoon. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla, sinapilla ja puolikkaan sitruunan mehulla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  3. Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja puolita kirsikkatomaatit sekaan. Mausta öljyllä ja mustapippurilla.
  5. Leikkaa kirjolohesta noin 2-3 cm paksuisia viipaleita.
  6. Mittaa vehnäjauhot, kananmunat ja korppujauhot omille lautasilleen. Mausta vehnäjauhot suolalla ja mustapippurilla. Vatkaa kananmunien rakenne rikki.
  7. Pyörittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi korppujauhoissa.
  8. Kuumenna paistinpannu, voi ja rypsiöljy. Lisää kalat kuumalle pannulle ja paista kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin, noin 4-5 minuuttia per puoli.
  9. Valuta kypsät perunat ja murskaa ne esimerkiksi survimella. Sekoita joukkoon voi ja lisää tarvittaessa suolaa.
  10. Tarjoa rapeat kalapuikot kermaviilikastikkeen, murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.