1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Viipaloi herkkusienet.
  2. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy, sipulit, porkkana sekä herkkusienet pannulle. Paista kasviksia n. 3-4 minuuttia. Lisää sen jälkeen nyhtökaura pannulle kasvisten joukkoon. Jatka paistamista muutama minuutti. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla, curryjauheella sekä sinapilla.
  4. Lisää sitten pannulle vesi, kaurakerma ja valkoviinietikka. Kiehauta ja tarkista maku.
  5. Valmista padan hautuessa salaatti. Huuhdo salaatti ja revi se kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit salaatin joukkoon. Mausta oliiviöljyllä sekä ripauksella suolaa.
  6. Tarjoa kermainen nyhtökaurapata keitettyjen perunoiden sekä salaatin kera.