- Laita vesi kiehumaan kattilaan. Mausta vesi lihafondilla, laakerinlehdillä, maustepippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja suolalla.
- Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja keittojuurekset.
- Lisää kattilaan kiehuvan veden sekaan perunat, porkkanat ja keittojuurekset. Keitä noin 15 minuuttia.
- Viipaloi nakit.
- Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää nakit pannulle. Paista sekoitellen 3-4 minuuttia. Mausta tomaattipyreellä ja freesaa vielä hetki.
- Lisää nakit keiton joukkoon. Kiehauta ja keitä vielä sen aikaa, että perunat ovat kypsiä.
- Hienonna keittojuuresten mukana tullut persiljatupsu ja viimeistele keitto sillä.
- Tarjoile maukas nakkikeitto ruisleivän kanssa heti.
Vinkki! Voit kuoria ja pilkkoa keiton juurekset valmiiksi kylmään veteen jääkaappiin edellisenä päivänä.