1. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Mausta vesi lihafondilla, laakerinlehdillä, maustepippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja suolalla.
  2. Kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja keittojuurekset.
  3. Lisää kattilaan kiehuvan veden sekaan perunat, porkkanat ja keittojuurekset. Keitä noin 15 minuuttia.
  4. Viipaloi nakit.
  5. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää nakit pannulle. Paista sekoitellen 3-4 minuuttia. Mausta tomaattipyreellä ja freesaa vielä hetki.
  6. Lisää nakit keiton joukkoon. Kiehauta ja keitä vielä sen aikaa, että perunat ovat kypsiä.
  7. Hienonna keittojuuresten mukana tullut persiljatupsu ja viimeistele keitto sillä.
  8. Tarjoile maukas nakkikeitto ruisleivän kanssa heti.
Vinkki! Jos haluat oikaista keiton teossa, nakit ja tomaattipyreen voi lisätä keittoon kiehumaan samaan aikaan kasvisten kanssa.
Vinkki! Voit kuoria ja pilkkoa keiton juurekset valmiiksi kylmään veteen jääkaappiin edellisenä päivänä.