1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Pese perunat, voit lohkoa isoimmat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi puolikas chili. Huuhtele ja suikaloi paprikat. Paloittele chörizot.
  3. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljyä ja makkarat pannulle. Paista muutama minuutti sekoitellen.
  5. Lisää sitten makkaroiden sekaan sipulit, chilit ja paprikat.
  6. Paista vielä noin 2-3 minuuttia käännellen.
  7. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, paprikajauheella, chilijauheella ja valkoviinietikalla.
  8. Lisää pannulle tomaattimurska, huuhtaise purkki vedellä sekä lisää vesi pannulle. Kuumenna pata kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia.
  9. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja kuutioi kurkku sekaan. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla. Hienonna salaatin joukkoon puolikas ruukku minttua.
  10. Valuta kypsät perunat hyvin ja murskaa ne esimerkiksi survimella. Sekoita joukkoon öljy tai voi, sekoita ja lisää vielä tarvittaessa suolaa. 
  11. Tarjoa lempeän tulinen chörizopata murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.