1. Huuhtele ja valuta linssit siivilässä ja kumoa kulhoon.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulit linssien joukkoon. Purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu.
  3. Mausta suolalla, juustokuminalla, kuivatulla yrttisekoituksella, chilijauhetta ja mustapippurilla.
  4. Mittaa linssien sekaan vehnäjauhot. Survo massa sekaisin sauvasekoittimella, massa saa jäädä hieman karkeaksi.
  5. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  6. Valmista tomaattikastike. Kumoa tomaattimurska pieneen kattilaan, huuhtaise tölkki vedellä ja lisää myös vesi kattilaan.
  7. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla, kuivatulla basilikalla, valkoviinietikalla ja oliiviöljyllä.
  8. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  9. Pyörittele linssimassasta öljyllä kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä lautaselle.
  10. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle öljyä. Nostele pyörykät pannulle ja paista keskilämmöllä noin 5-8 minuuttia välillä käännellen. Voit paistaa pyörykät tarvittaessa kahdessa erässä.
  11. Huuhtele rucola ja pyöräytä joukkoon tilkka oliiviöljyä ja mustapippuria.
  12. Hienonna puolikas ruukku korianteria ja viimeistele tomaattikastike sillä.
  13. Tarjoile mausteiset linssipyörykät keitetyn pastan, tomaattikastikkeen, rucolan ja pastajuuston kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa pyörykkätaikinan jo edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi.