1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat sekä keitä ne kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Suikaloi paprikat ja paloittele makkarat.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää tilkka öljyä ja sipulit sekä paprikat pannulle. Freesaa kasviksia hetken aikaa. Lisää sitten makkarat ja jatka paistamista sekoitellen noin 3 minuuttia.
  4. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella, kuivatulla yrttisekoituksella ja punaviinietikalla.
  5. Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja huuhtaise tölkki tilkalla vettä sekä kaada sekaan. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
  6. Revi salaatti kulhoon ja kuutioi kurkku joukkoon. Pyöräytä sekaan tilkka oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.
  7. Murskaa perunat ja sekoita joukkoon voi sekä mausta suolalla.
  8. Tarjoa makkarapata murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.
Vinkki! Myös juustokumina sopii makkarapadan maustamiseen.