1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat. Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja kuutioi paprika. 
  3. Pilko makkarat. 
  4. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle sipulit, paprikat ja makkarat. Paista käännellen 3-4 minuuttia. 
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, paprikajauheella, (dijon)sinapilla ja tomaattipyreellä.
  6. Kaada pannulle fraiche kerma, huuhtele purkki vedellä ja kaada myös vesi sekaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia.
  7. Kuutioi maustekurkut ja lisää ne makkarapadan sekaan hautumaan muutaman minuutin ajaksi.
  8. Valuta kypsät perunat hyvin. Murskaa ne esimerkiksi survimella. Sekoita perunoihin voi ja lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Tarjoile makkarapata murskattujen perunoiden kanssa.
  Vinkki! Kuori ja lohko perunat kylmään veteen jääkaappiin jo edellisenä päivänä.