- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pellille. Suikaloi puolikas chili sekaan. Huuhtele porkkanat ja lohko ne muiden kasvisten joukkoon. Huuhtele ja viipaloi suippopaprikat pellille. Mausta suolalla, mustapippurilla, chilijauheella, (savu)paprikajauheella, valkoviinietikalla ja öljyllä.
- Nosta pelti uuniin ja paahda kasviksia noin 20 minuuttia uunissa, niin että ne saavat kunnolla väriä. Voit kääntää uunin grillivastukselle paistamisen loppuvaiheessa.
- Huuhtele pavut ja maissit siivilässä kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
- Kuumenna iso kattila, tomaattimurska ja vesi. Jätä hautumaan miedolle lämmölle.
- Kun kasvikset ovat paahtuneet noin 20 minuuttia, niin lisää ne kattilaan tomaattimurskan sekaan. Kuumenna ja hauduta noin 8-10 minuuttia.
- Kun keitto on hautunut noin 10 minuuttia, niin soseuta se.
- Nosta keitto takaisin liedelle ja lisää keittoon pavut ja maissit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta vielä muutama minuutti.
- Kuumenna paistinpannu ja paahda tortillaletut molemmilta puolilta.
- Raasta keiton sekaan pestyn puolikkaan limen kuori ja purista myös mehu joukkoon.
- Annostele lautasille meksikolaista tomaattikeittoa ja tortillalettuja. Tarjoa heti.
Vinkki! Voit paahtaa tortillaletut myös uunissa. Leikkaa ne 4-6 osaan, sivele päälle öljyä ja ripaus suolaa. Paahda uunissa noin 5-7 minuuttia.