1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pellille. Suikaloi puolikas chili sekaan. Huuhtele porkkanat ja lohko ne muiden kasvisten joukkoon. Huuhtele ja viipaloi suippopaprikat pellille. Mausta suolalla, mustapippurilla, chilijauheella, (savu)paprikajauheella, valkoviinietikalla ja öljyllä.
  3. Nosta pelti uuniin ja paahda kasviksia noin 20 minuuttia uunissa, niin että ne saavat kunnolla väriä. Voit kääntää uunin grillivastukselle paistamisen loppuvaiheessa.
  4. Huuhtele pavut ja maissit siivilässä kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
  5. Kuumenna iso kattila, tomaattimurska ja vesi. Jätä hautumaan miedolle lämmölle.
  6. Kun kasvikset ovat paahtuneet noin 20 minuuttia, niin lisää ne kattilaan tomaattimurskan sekaan. Kuumenna ja hauduta noin 8-10 minuuttia.
  7. Kun keitto on hautunut noin 10 minuuttia, niin soseuta se.
  8. Nosta keitto takaisin liedelle ja lisää keittoon pavut ja maissit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta vielä muutama minuutti.
  9. Kuumenna paistinpannu ja paahda tortillaletut molemmilta puolilta.
  10. Raasta keiton sekaan pestyn puolikkaan limen kuori ja purista myös mehu joukkoon.
  11. Annostele lautasille meksikolaista tomaattikeittoa ja tortillalettuja. Tarjoa heti.
Vinkki! Keitto on pelkästään nautittuna gluteeniton.
Vinkki! Voit paahtaa tortillaletut myös uunissa. Leikkaa ne 4-6 osaan, sivele päälle öljyä ja ripaus suolaa. Paahda uunissa noin 5-7 minuuttia.