1. Laita vedet kiehumaan perunoita ja kananmunia varten. Harjaa perunat puhtaaksi kylmän veden alla. Lisää perunat keitinveteen ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsät perunat ja jäähdytä ne halutessasi kylmän veden alla.
  2.  Keitä kananmunat kiehuvassa vedessä noin 7 minuuttia, jäähdytä kypsät munat kylmän veden alla ja kuori sekä puolita ne.
  3. Valmista kastike. Valuta särkien öljyä kuppiin. Mausta öljy valkoviinietikalla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja jätä maustumaan.
  4. Kuori ja viipaloi avomaankurkku. Pese ja viipaloi retiisit sekä suikaloi kesäsipuli. Sekoita kypsien perunoiden joukkoon kesäsipuli, valutetut kaprikset, sinappi ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Revi salaattia lautasille. Nostele päälle marinoituja perunoita, kurkkua, retiisejä, kananmunaa ja särkipaloja. Viimeistele kastikkeella.