1. Laita vedet kiehumaan perunoita ja kananmunia varten. Harjaa perunat puhtaaksi kylmän veden alla. Lisää perunat keitinveteen ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta kypsät perunat ja jäähdytä ne halutessasi kylmän veden alla.
  2. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä noin 7 minuuttia, jäähdytä kypsät munat kylmän veden alla. Kuori ja puolita munat pitkittäin.
  3. Valmista kastike. Mittaa oliiviöljy lasiin tai pieneen kulhoon. Purista joukkoon limen mehu ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Hienonna joukkoon vielä lehtipersilja. Jätä maustumaan.
  4. Kuori ja viipaloi kurkku. Pese ja viipaloi retiisit sekä suikaloi kesäsipulin varret.
  5. Hienonna erikseen kesäsipulin valkoiset osat. Hienonna myös valkosipulinkynsi. 
  6. Sekoita kypsien perunoiden joukkoon kesäsipulien varret, valutetut kaprikset, sinappi ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja nyhtökaura. Paista hetki sekoitellen. Lisää sitten kesäsipuleiden valkoiset osat, valkosipuli ja soijakastike. Jatka paistamista vielä 1 minuutti. Siirrä sitten sivuun odottamaan.
  8. Revi salaattia lautasille. Nostele päälle marinoituja perunoita, kurkkua, retiisejä, kananmunaa ja nyhtökauraa. Viimeistele kastikkeella.