1. Huuhtele ja viipaloi munakoiso. Kuori ja hienonna tai raasta valkosipulinkynnet. Suikaloi puolikas chili.
  2. Kuutioi halloumijuustot.
  3. Mittaa isoon kulhoon marinadin ainekset eli öljy, suola, mustapippuri, kuivattu yrttisekoitus ja valkoviinietikka. Sekoita hyvin.
  4. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljyä ja munakoisoviipaleet. Paista munakoisoviipaleita molemmin puolin noin 1-2 minuuttia. Lisää munakoison joukkoon valkosipulit ja chilit sekä jatka paistamista vielä hetken aikaa.
  5. Nosta paistetut munakoisoviipaleet marinadiin. Sekoita varovasti ja jätä marinoitumaan.
  6. Valmista vinegrette. Mittaa astiaan oliiviöljy, puolikkaan sitruunan mehu, sokeri, sinappi, mustapippuri ja suola. Sekoita ja jätä maustumaan.
  7. Huuhtele ja suikaloi kesäsipuli. Huuhtele ja revi salaatti. Pese ja kuutioi kurkku. Puolita mansikat.
  8. Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuumenna paistinpannu uudelleen. Lisää pannulle  öljyä ja halloumikuutiot. Paista juustoihin kaunis väri pintaan.
  9. Kokoa annokset. Lisää lautasten pohjille salaattia, kurkkua, paistettuja munakoisoja ja rapeita halloumijuustoja. Viimeistele vinegretellä, mansikoilla ja kesäsipulilla.
  10. Revi annosten päälle mintun lehtiä ja tarjoa salaatti heti.