1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  2. Harjaa perunat puhtaaksi tarvittaessa. Lohko suurimmat perunat ja lisää perunat uunivuokaan.
  3. Puolita fenkoli pitkittäin, poista kova keskikohta ja leikkaa palasiksi pitkittäin. Lisää myös fenkolit vuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla. Sekoita ja paahda uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Lohko kesäkurpitsa. Huuhtaise lehtikaali, poista kovat keskikohdat ja suikaloi lehdet. Huuhtaise ja puolita retiisit sekä suikaloi kesäsipulin varsi. Hienonna tilli.
  5. Valmista tsatsiki. Kuori ja kuutioi tai raasta kurkku kulhoon. Jos raastat kurkun, yritä puristaa siitä ylimääräisiä nesteitä pois. Hienonna kurkun sekaan korianteri ja valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon soijagurtti ja mausta  suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä sekä sokerilla. Tarkista maku ja jätä maustumaan.
  6. Kun perunat ovat paahtuneet 15 minuuttia, niin sekoita niiden joukkoon kesäkurpitsat, lehtikaalit ja retiisit. Jatka paahtamista vielä 8-10 minuuttia.
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljyä. Paista falafeleja öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia välillä käännellen.
  8. Ota paistos uunista, viimeistele kesäsipulilla, tillillä ja sitruunan mehulla.
  9. Tarjoa paahdettu kasvispaistos falafelpyöryköiden ja tsatsikin kanssa.
Vinkki! Voit paahtaa falafelit myös uunissa. Lisää ne kesäkurpitsan ja retiisien kanssa samaan aikaan perunoiden joukkoon.