Reseptit

Rapeaksi paistettuja falafeleja, jogurttikastiketta & marinoitua fenkolia (L,G)

Tämä ruoka antaa lupauksen tulevasta kesästä. Falafelpyörykät paistetaan pannulla rapeaksi ja lisäksi marinoidaan fenkoli, kurkkua ja retiisejä. Ruoan kruunaa maistuva jogurttikastike.

Ruokaboksin pitaleivät falafeleilla & salsaa (V)

Tässä reseptissä falafelit valmistetaan valmiista taikinasta ja paistetaan reilussa öljyssä. Näin falafelit ovat varmasti rapeita. Lisäksi valmistetaan salsaa ja marinoitua punakaalia.

Pasta hummuksella & kirsikkatomaateilla (V)

Hummus toimii täydellisesti myös pastaruoissa. Se tuo pastaan paljon makua ja ruokaisuutta. Raikas sitruuna täydentää hummuksen täyteläisyyttä.

Parmesanjuustolla gratinoitu lihapullavuoka (L)

Tämä ruoka valmistuu helposti ja nopeasti. Perunagnocchit hautuvat tomaattikastikkeessa ja lihapullat paahtuvat samassa vuoassa.

Uunilohi chili-valkosipulikastikkeella & raikasta kurkkusalaattia (M,G,sis kalaa)

Kirjolohi maustetaan chili-valkosipulikastikkeella ja paahdetaan uunissa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja valmistetaan raikasta salaattia kurkusta, retiiseistä ja kaalista.

Täyteläinen kanakeitto chowder tyyliin (L)

Tämä resepti on saanut vaikutteita amerikkalaisesta chowder-keitosta, jossa liemi suurustetaan vehnäjauhoilla. Tämä tekee keitosta entistä täyteläisemmän.

Palak paneer kirsikkatomaateilla, halloumijuustolla & riisiä (L,G)

Lempeästi mausteisessa Palak paneer kastikkeessa haudutetaan halloumijuustoa ja kirsikkatomaatteja. Lisäksi keitetään riisiä.

Porsaan ulkofileepihvit kermakastikkeella & murskattuja perunoita (L,G)

Porsaan fileepihvit hautuvat mureaksi kermaisessa kastikkeessa. Pihvit tarjoillaan murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.

Mausteinen possupata & riisiä (L,G)

Porsaan ulkofilee hautuu mureaksi mausteissa ja tomaattisessa kastikkeessa. Lisäksi riisiä.

Misokastikkeella maustettua jauhelihaa & nuudeleita (M, sis. kananmunaa)

Naudan jauheliha ja kasvikset hautuvat pannulla misokastikkeessa, joka on japanilainen umaminen maustetahna. Lisäksi tarjoillaan nuudeleita.

Espanjalainen chorizopelti & creme fraichea (L,G)

Mausteiset chorizomakkarat paahtuvat uunissa bataatin ja perunoiden seassa. Annokseen raikkautta tuovat paahdetut kirsikkatomaatit sekä creme fraiche.

Raikas pastasalaatti kanalla & parmesankastikkeella (L)

Pastasalaatti valmistetaan broilerista ja tuoreista kirsikkatomaateista. Kokonaisuuden kruunaa parmesanjuustosta ja kermaviilistä valmistettu maukas kastike.

BBQ-kastikkeella maustetut nyhtökanahampurilaiset & paahdettuja perunoita (L, sis.kananmunaa)

No nyt on! Burgerit täytetään mehevällä nyhtökanalla, ihanalla omenaslawlla ja raikkaalla jogurttikastikkeella. Burgerit tarjoillaan paahdettujen perunoiden kanssa.

Täyteläistä Lyonin tofua & riisiä (V,G)

Tofusta valmistetaan tällä kertaa klassinen ranskalainen täyteläinen kastike ja se tarjoillaan riisin kanssa.

Couscous-salaatti paahdetuilla kasviksilla & fetajuustolla (L)

Tämä ruokaisa välimerellinen salaatti valmistuu couscousista, uunissa paahdetuista kasviksista ja ihanan täyteläisestä fetajuustosta.

Rapeat salaattitacot paistetulla tofulla, chilimajoneesilla & riisillä (V,G)

Rapeat salaatinlehdet toimivat tacojen pohjina. Täytteeksi mausteista tofua, riisiä, marinoituja kurkkuja ja chilimajoneesia.

Uunissa gratinoitu peruna “nachopelti” Muu-murulla & pico de galloa (V)

Tässä erilainen vaihtoehto perinteiselle nachopellille - nachojen tilalla on rapeita perunalantteja! Pelti kuorrutetaan Muu-murulla, vegaanisella juustoraasteella ja pico de gallolla eli salsalla.

Sitruunaiset kalatassut murskatuilla perunoilla & kermaviilikastiketta (sis. kananmunaa ja maitoa)

Mahtavan maukkaat kalatassut ovat ratkaisu siihen, miten kalansyöntiä saadaan lisättyä. Lisäksi murskattuja perunoita ja tillillä maustettua kermaviilikastiketta.

Rapeaksi paistettua kebabia, lohkoperunoita & tomaatti-sipulisalaattia (L,G)

Kebab paistetaan pannulla rapeaksi ja tarjoillaan mausteisten lohkoperunoiden kanssa. Annokset kruunaa raikas tomaatti-sipulisalaatti ja jogurtti.

Ruokaboksin smash burger-tacot (L, sis. kananmunaa)

Burger-tacot ovat herkkuruoka parhaimmillaan. Tacot täytetään jauhelihalla, cheddar-juustolla ja kasviksilla. Lopputuloksen viimeistelee herkullinen majoneesikastike.

Arjen pelastaja kanaviillokki & riisiä (L,G)

Tässä todellinen arjen pelastaja resepti! Valmiiksi kypsennetty eli sous vide kana haudutetaan kermaisessa kastikkeessa ja ruoka on valmis. Lisäkkeeksi keitetään riisiä.

Maukas tomaattinen jauhelihabolognese & täysjyväpastaa (L)

Bolognese on arkiruokien klassikko. Lisäkkeeksi keitetään ravitsevaa täysjyväspagettia.

Salaatti paahdetulla fetajuustolla & rapeilla pitaleipäkrutongeilla (L)

Tämä salaatin päätähtenä loistaa uunissa paahdettu fetajuusto ja tuoreet tomaatit. Lisäksi valmistetaan rapeita krutonkeja pitaleivistä.

Jauhelihapasta chilikermalla & salsakastikkeella (L)

Tämä texmex-henkinen jauhelihapasta valmistetaan salsakastikkeesta ja tulisesta valmiiksi maustetusta ruokakermasta.

Intialaista Butter chickeniä & riisiä (L,G)

Butter chicken eli voi-tomaattikana on kaikille tuttu intialaisista ravintoloista, mutta sen valmistaminen kotona on myös helppoa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.

Uunilohi inkivääri-kookosliemessä & jasmiiniriisiä (G,M)

Kirjolohi hautuu uunissa herkulliseksi inkiväärillä maustetussa kookosliemessä. Lisäksi keitetään riisiä.

Baijerilainen bratwurstplatter perunasalaatilla & hapankaalilla (L,G)

Tämä ruoka vie sinut makumatkalle pieneen baijerilaiseen kylään. Ihanaa perunasalaattia, smetanassa haudutettua hapankaalia ja maukasta bratwurstia.

Vegaaniset korealaiset pannukakut, marinoitua kurkkua & dippiä (V)

Näissä korealaisissa pannukakuissa proteiinin lähteenä toimii kikhernejauho. Valmiiksi pilkottu kaaliraaste nopeuttaa ruoan valmistusta. Lisäksi tarjoillaan gochujang-tahnasta valmistettua dippiä ja marinoitua kurkkua.

Pasta aurinkokuivatuista tomaateista & paramesania (V,sis.pähkinää)

Aurinkokuivatut tomaatit tuovat paljon makua ja kaurakerma täyteläisyyttä pastaan. Koko ruoan kruunaa tuore pinaatti ja paramesan eli vegaaninen korvike parmesanille.

Mausteinen kasvisratatouille pavuilla & riisiä (V,G)

Ratatouille on ranskalainen kasvismuhennos, jossa kasvikset hautuvat tomaattikastikkeessa meheväksi. Tässä reseptissä ratatouilleen ruokaisuutta tuovat pavut ja maukas munakoiso.

Tofua & paksoita aasialaisittain sekä riisiä (V,G)

Nam, nam! Tofu ja paksoi paistetaan nopeasti pannulla ja maustetaan itse tehdyllä maustekastikkeella. Lisäksi tarjoillaan jasmiiniriisiä.

Kermainen pasta pekonilla & halloumijuustolla (L)

Tämä nopea resepti on lohturuokaa parhaimmillaan. Halloumijuusto, pekoni ja kirsikkatomaatit solmivat täydellisen liiton kermaisessa kastikkeessa.

Ruokaboksin burgundinpata & riisiä (M)

Tämä resepti on saanut inspiraatiota Burgundin padasta, mutta on nopeampi versio siitä jauhelihan ja hillosipuleiden ansiosta. Pata valmistuu helposti, mutta on silti täynnä makuja.

Sitruunaisella kermaviilillä kuorrutettua lohta & murskattuja perunoita (G,L)

Kermaviilistä, sitruunasta ja tillistä valmistuu raikas kuorrute kirjolohen päälle. Lisäksi murskattuja perunoita.

Paneng Red Curry kanakeitto (M,G,mausteseos sis. kalaa)

Oi, makumatka tiedossa. Paneng Red Curry kanakeitto lennättää sinut kaukomatkalle Aasiaan. Herkullinen mausteseos ja täyteläinen kookosmaito tuovat keittoon mahtavia makuja. Raikas lime viimeistelee kokonaisuuden.

Maukkaat kanacaesar wrapit & pico de galloa (kastike sis. kananmunaa, laktoosia, anjovista)

Wrappien broileritäyte maustetaan caesarkastikkeella. Wrapit viimeistellään itse tehdyllä herkullisella pico de gallolla.

Helpot ja maukkaat juustoburgerit & rapeita lohkoperunoita (L, sis. kananmunaa)

Tällä kertaa burgereiden pihvit valmistetaan Ruokaboksin valmiiksi maustetusta jauhelihataikinasta. Tomaatit ja salaatti tuovat raikkautta juustoburgereihin.

Uunissa paahdetut gochujang-koivet & perunoita sekä jogurttikastiketta (L)

Gochujang-tahna on korealainen tulinen chilimaustetahna. Tässä reseptissä sillä glaseerataan broilerinkoivet. Lisäksi paahdetaan perunoita ja valmistetaan raikasta jogurttikastiketta.

Välimeren lihapata & murskattuja perunoita (G,L)

Nopea lihapata valmistuu tällä kertaa naudan jauhelihasta. Makua pataan tuo herkulliset kaprikset. Lisäksi valmistetaan murskattuja perunoita.

Sitruunainen kylmäsavulohipasta pinaatilla (L)

Tästä reseptistä syntyy ihanan kermainen kylmäsavulohipasta, joka viimeistellään raikkaalla sitruunalla.

Mausteista karamellipossua, riisiä & marinoituja appelsiineja (M,G)

Sous vide possusta valmistettu karamellipossu vie kielen mennessään. Herkullinen karamelliglaseeraus tekee tästä ruoasta vastustamattoman hyvää. Lisäkkeeksi valmistetaan marinoitua appelsiinisalaattia ja keitetään riisiä.

Herkulliset wrapit falleroilla & avocado-jogurttikastiketta (L)

Arki-illan pikaruoka syntyy herkullisista falleroista, jotka tässä reseptissä täyttää tortillawrapit. Lisäksi marinoitua kaalia sekä täyteläistä avokado-jogurttikastiketta.

Rapeat fallerot paahdetuilla kasviksilla & soijagurttikastiketta (V)

Herkulliset fallerot tarjoillaan uunissa paahdettujen kasvisten ja valkosipulilla maustetun kastikkeen kanssa.

Tomaattinen orzotto & halloumijuustoa (L)

Orzo on kreikkalainen jyväpasta ja tässä reseptissä siitä valmistuu tomaattinen risotto. Ruoan kruunaa rapeaksi paistettu halloumijuusto, kirsikkatomaatit ja tuore persilja.

Kalaton keitto kylmäsavutofulla & ruisleipää (V)

Kylmäsavustetusta tofusta ja aromaattisesti fenkolista valmistuu perinteinen keitto, joka tarjoillaan tuoreen ruisleivän kanssa.

Jauhelihapihvit pippurikastikkeella & uunijuureksilla (L,G)

Ruokaboksin naudan jauhelihataikinasta valmistetut pihvit tarjoillaan tällä kertaa maukkaiden uunissa paahdettujen juuresten sekä pippurisen kastikkeen kera.

Täytetyt hodarit tonnikalalla & tuoreilla kasviksilla (sis.maitoa ja kananmunaa)

Tonnikalasta valmistetaan herkullinen täyte, jolla hodarit täytetään. Tuoreet kasvikset tuovat raikkautta hodareihin. Paahdetut perunat täydentävät kokonaisuuden.

Nopea karjalanpaisti & murskattuja perunoita (L,G)

Karjalanpaisti on suomalainen perinneruoka, joka yleensä vaatii pitkän haudutusajan. Tässä reseptissä paisti valmistetaan valmiiksi kypsennetystä lihasta, eli ruoka valmistuu nopeasti ja helposti. Karjalanpaisti tarjotaan perinteistä poiketen puolukkahillon kera.