1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Harjaa perunat puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Kuori ja suikaloi punasipuli mahdollisimman ohueksi suikaleeksi kulhoon tai laakeaan sekoituastiaan. Hienonna sekaan basilika ja viipaloi tomaatit. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla, oliiviöljyllä ja valkoviinietikalla.
  3. Leikkaa kirjolohi annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan. Mausta palat suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljyä ja paista lohipaloja ensin nahkapuoli alaspäin noin 2-3 minuuttia keskilämmöllä. Käännä palat ja jatka paistamista vielä noin 1 minuutti. Siirrä sen jälkeen sivuun odottamaan ja vetäytymään.
  5. Tarjoa paistetut lohipalat perunoiden ja tomaatti-sipulisalaatin kanssa.
Vinkki! Voitte halutessanne murskata kypsät perunat ja sekoittaa joukkoon 2 rkl voita.