1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valmista kastike. Kumoa kermaviili kulhoon. Raasta joukkoon puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu. Mausta suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja sokerilla. Sekoita ja jätä maustumaan.
  3. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja leikkaa kurkku salaatin joukkoon ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä oliiviöljyllä.
  4. Leikkaa lohi annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan.
  5. Kuumenna paistinpannu, lisää pannulle voi ja tilkka öljyä. Lisää kalat pannulle ja paista niitä ensin nahkapuoli alaspäin noin 3 minuuttia.
  6. Mausta lohipalat suolalla ja mustapippurilla. Käännä sitten kalat ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Jätä kalat hetkeksi vetäytymään.
  7. Kun perunat ovat kypsiä, kaada niistä vesi pois. Sekoita perunoiden joukkoon voi ja suola. Murskaa perunat esimerkiksi survimella.
  8. Tarjoa paistetut kirjolohet murskattujen perunoiden, kermaviilikastikkeen ja salaatin kanssa.