1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja suikaloi punasipuli sekä hienonna valkosipulinkynsi. Kuutioi kesäkurpitsa ja hienonna minttu. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä talteen ja valuta loput pois. Suikaloi tomaatit.
  2. Revi rucola kulhoon. Kuutioi kurkku rucolan joukkoon ja mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää tomaattien öljyä ja kesäkurpitsat sekä sipulit pannulle. Paista sekoitellen muutama minuutti.
  5. Lisää sitten aurinkokuivatut tomaatit pannulle. Sekoita ja mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla yrttisekoituksella.
  6. Lisää pannulle kaurakerma ja kuumenna. Purista joukkoon sitruunan mehu ja ripottele joukkoon minttu sekä tarkista maku.
  7. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen sekä salaatin kanssa.