1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. 
  2. Kuori ja suikaloi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 
  3. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan pitkittäin. Viipaloi osat. Huuhtele parsakaali ja leikkaa se pieniksi nupuiksi. 
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitetty pasta hyvin, mutta säästä keitinvettä noin 1 dl.
  5. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle parsakaalit. Lisää parsakaalin sekaan pastan keitinvesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna veden höyrystyä pois pannulta.
  6. Kun vesi on höyrystynyt pannulta, niin lisää pannulle öljy, sipulit ja kesäkurpitsat pannulle. 
  7. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, paprikajauheella ja valkoviinietikalla. Paista kasviksia noin 4-5 minuuttia sekoitellen.
  8. Hienonna minttu.
  9. Sekoita pannulle keitetty pasta, minttu ja oliiviöljy. Purista sekaan sitruunan mehua. Murustele päälle Apetina-juusto.
  10. Tarjoa heti.  
Vinkki! Voit kumota pastan takaisin kattilaan ja sekoittaa kaikki ainekset kattilassa.