1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat. Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. 
  2. Kuori ja raasta porkkanat. Voit myös kuutioida porkkanat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. 
  3. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää jauheliha pannulle ja paista noin 4 minuuttia.
  4. Lisää jauhelihan sekaan porkkanat ja sipulit. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla yrttisekoituksella. Jatka paistamista muutama minuutti. 
  5. Lisää pannulle tomaattipyree, (dijon)sinappi ja vehnäjauhot. Paista hetken aikaa niin, että jauhot saavat hieman väriä. 
  6. Lisää sitten sekaan reseptin vesi koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon lihafondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 8-10 minuuttia. 
  7. Pese ja leikkaa kurkku tikuiksi.
  8. Valuta kypsät perunat ja murskaa esimerkiksi survimella. Sekoita joukkoon voi ja lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Hienonna persilja ja viimeistele kastike sillä. 
  10. Tarjoa jauhelihakastike murskattujen perunoiden ja kurkkutikkujen kanssa.
  Vinkki! Kuori ja lohko perunat edellisenä päivänä jääkaappiin kylmään veteen.