1. Laita vesi kiehumaan kananmunia varten. Kun vesi alkaa kiehua, lisää kananmunat kattilaan ja keitä munia noin 7 minuuttia. Jäähdytä keitetyt munat kylmällä vedellä.
  2. Huuhtele pinaatit kylmällä vedellä siivilässä ja jätä valumaan.
  3. Sulata voi isossa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan. Kuullota vehnäjauhoja hetki sekoitellen.
  4. Siirrä kattila pois levyltä. Kaada maito kattilaan vehnäjauhojen joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan voimakkaasti vispilällä.
  5. Siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää pinaatit ja kasvisfondi kattilaan. Mausta keitto suolalla, valkopippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja valkoviinietikalla. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 8-10 minuuttia.
  7. Kuori ja puolita keitetyt kananmunat.
  8. Kun keitto on hautunut noin 8-10 minuuttia, niin soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
  9. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien ja ruisleivän kanssa.
Vinkki! Pinaattikeiton voi maustaa ripauksella muskottipähkinää.