1. Keitä kananmunia noin 7 minuuttia ja jäähdytä hyvin. Kuori ja puolita ne keittoa varten. Kun kananmunat kiehuvat, aloita keiton valmistus.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä hienonna kesäsipulit. Huuhtele lehtikaali ja poista kovat keskikohdat. Hienonna lehtikaalia pienemmäksi.
  3. Kuumenna kattila, lisää rasva ja kuullota sipuleita hetki.
  4. Lisää jauhot kattilaan hyvin sekoittaen. Älä anna jauhojen ruskistua.
  5. Lisää kaurajuoma ohuena nauhana koko ajan vispilällä  sekoittaen. Lisää sitten vesi. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää pinaatit ja lehtikaalit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia.
  7. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
  8. Laske lieden lämpötilaa, älä keitä enää ja tarkista maku.
  9. Tarjoa keitto keitettyjen kananmunien ja rapeiden jälkiuunilastujen kanssa.
Vinkki! Keiton maustamiseen sopii myös muskottipähkinä.