1. Harjaa porkkanat ja palsternakat puhtaaksi juuriharjalla veden alla. Kasviksia ei välttämättä tarvitse kuoria. Huuhtele myös purjo hyvin.
  2. Paloittele porkkanat, palsternakat, purjo ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna iso kattila. Lisää nokare voita ja tilkka öljyä. Freesaa kasviksia kattilassa hetken aikaa.
  4. Lisää kattilaan vesi, kasvisfondi, suola, mustapippuri ja valkoviinietikka. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä.
  5. Hienonna sillä aikaa persilja.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää kerma sekä hienonnettu persilja. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  7. Annostele keittoa lautasille, lisää päälle raejuustoa ja siemeniä.