1. Huuhtele ja puolita fenkolit. Poista kova kanta ja suikaloi fenkolit mahdolllisimman ohuiksi suikaleiksi kulhoon. Voit myös hyödyntää raastimen siivutin terää ja suikaloida fenkolit sillä.
  2. Huuhtele kurkku ja puolikas pussi retiisejä. Viipaloi molemmat fenkolin sekaan.
  3. Marinoi kasvikset valkoviinietikalla, puolikkaan sitruunan mehulla, oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
  4. Huuhtele ja revi salaatti pienemmäksi.
  5. Kumoa kauragurtti kulhoon. Murusta sekaan fetajuusto.
  6. Purista kastikkeen joukkoon puolikkaan limen mehut ja hienonna sekaan puolikas ruukku minttua. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä sekoita hyvin.
  7. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle falafelit ja paista niitä sekoitellen 5 minuuttia. 
  8. Annostele lautasille salaattia, marinoituja kasviksia ja paistettuja falafeleja. Viimeistele annokset feta-minttukastikkeella.