1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. 
  2. Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi kuutioiksi. Voit myös raastaa porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi nakit.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitetty pasta hyvin ja sekoita siihen öljy.
  4. Kuumenna korkeareunainen pannu, voi ja öljy. Lisää pannulle nakit, porkkanat ja sipulit. Paista käännellen noin 3-5 minuuttia.
  5. Lisää pannulle tomaattipyree, (dijon)sinappi ja vehnäjauhot. Paista hetki sekoitellen.
  6. Lisää ohjeen vesi pannulle koko ajan sekoittaen. Kaada pannulle fraiche-kerma, huuhtaise purkki vedellä ja lisää myös vesi kastikkeeseen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla. 
  7. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia.
  8. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja kuutioi kurkku sekaan. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla ja mustapippurilla. 
  9. Tarjoile nakkikastike pastan ja salaatin kanssa.
Vinkki! Soijakastike antaa kastikkeen makuun syvyyttä. Voit lisätä sitä 1-2 rkl samaan aikaan muiden mausteiden kanssa samaan aikaan, vähennä kuitenkin siinä tapauksessa reseptin suolan määrää.