1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten ja Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Harjaa perunat puhtaaksi kylmän veden alla. Keitä perunat kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Laita kala nahkapuoli alaspäin uunivuokaan leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita smetanan joukkooon sinappi ja levitä seos kalan pinnalle.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes kala on mehevän kypsä.
  5. Suikaloi kevätsipuli ja hienonna tilli. Viipaloi myös kurkku.
  6. Valuta kypsät perunat. Sekoita perunoiden joukkoon kevätsipulit, voi, tilli ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Laita kansi päälle ja ravistele perunoita voimakkaasti, jotta niiden rakenne hieman hajoaa.
  7. Tarjoa sinappi-smetanalohi hyrskypottujen ja kurkkuviipaleiden kanssa.