1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten ja Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Harjaa perunat puhtaaksi kylmän veden alla. Lohko perunat ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Laita kala nahkapuoli alaspäin uunivuokaan leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita smetanan joukkooon sinappi ja levitä seos kalan pinnalle.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes kala on mehevän kypsä.
  5. Hienonna tilli ja viipaloi kurkku.
  6. Valuta kypsät perunat. Sekoita perunoiden joukkoon voi, tilli ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Murskaa perunoita nuijalla tai puuhaarukalla.
  7. Tarjoa sinappi-smetanalohi murskattujen perunoiden ja kurkkuviipaleiden kanssa.