1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Huuhtele ja suikaloi kesäsipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi puolikas chili. Huuhtele kirsikkatomaatit.
  3. Halkaise avokadot ja poista kivi veitsen avulla. Koverra hedelmäliha lusikalla leikkuulaudalle ja kuutioi pienemmäksi.
  4. Viipaloi hallajuustot.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä keitinvettä noin 1 dl.
  6. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle juustoviipaleet. Paista niihin kaunis väri molemmin puolin noin 2 minuuttia. Nosta paistuneet juustot sivuun odottamaan.
  7. Lisää sen jälkeen pannulle öljyä, sipulit, chilit ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista muutama minuutti.
  8. Mausta paistos suolalla ja mustapippurilla.
  9. Lisää pannulle kypsä, valutettu pasta ja pastan keitinvettä n. 1,5 dl.
  10. Sekoita joukkoon avokadokuutiot ja raasta sekaan pestyn puolikkaan sitruunan kuori sekä purista sekaan myös mehut.
  11. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa ja viimeistele pasta sillä sekä paistetuilla juustoilla.
Vinkki! Avokadot voi myös soseuttaa esimerkiksi haarukalla tai sauvasekoittimella ennen kastikkeeseen lisäämistä.