1. Harjaa palsternakat ja perunat puhtaaksi kylmän veden alla sekä lohko ne, voit halutessasi myös kuoria ne.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja lohko omena.
  3. Kuumenna korkeareunainen kattila. Lisää kattilaan oliiviöljy, palsternakat, perunat, sipulit ja omena. Kuullota kasviksia keskilämmöllä muutama minuutti sekoitellen.
  4. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, curryjauheella ja valkoviinietikalla.
  5. Lisää kasvisten joukkoon vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat läpikypsiä.
  6. Keiton hautuessa rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmäksi.
  7. Kun kasvikset ovat kypsiä, niin lisää keiton joukkoon kaurakerma.
  8. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Tarjoa palsternakkakeitto rouhittujen pähkinöiden ja jälkiuunilastujen kanssa.