1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Pese ja suikaloi paprika.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin.
  4. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle öljy, sipulit, porkkanat ja paprika. Paista käännellen noin 3-4 minuuttia.
  5. Lisää härkis pannulle ja jatka paistamista hetken aikaa.
  6. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, (savu)paprikajauheella, valkoviinietikalla ja tomaattipyreellä.
  7. Kumoa pannulle tomaattimurska, huuhtaise tölkki vedellä ja kaada vesi kastikkeeseen.
  8. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduta noin 5-8 minuuttia.
  9. Tarjoa maukas tomaattinen bolognese pastan ja pastajuuston kanssa.
Vinkki! Bolognesen maustamiseen sopii myös kuivattu oregano tai basilika, voit lisätä niitä 1-2 tl samaan aikaan muiden mausteiden kanssa.