1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele laakea uunivuoka kevyesti öljyllä.
  2. Pese kesäkurpitsat. Leikkaa kesäkurpitsat puoliksi ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi siivuiksi kulhoon. Mausta öljyllä, suolalla, kuivatulla oreganolla ja mustapippurilla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi chili.
  4. Kuumenna paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle sipulit, chilit ja härkismuru. Paista muutama minuutti käännellen. 
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, juustokuminalla ja valkoviinietikalla.
  6. Kaada pannulle tomaattimurska, huuhtaise tölkki vedellä ja kaada vesi sekaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta muutama minuutti. 
  7. Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon vegaaninen tuorejuusto.
  8. Lado kesäkurpitsaviipaleita uunivuoan pohjalle. Lisää sitten härkis-tomaattikastiketta kesäkurpitsojen päälle. Toista sama uudelleen ja jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kesäkurpitsaviipaleita. 
  9. Ripottele pinnalle vegaaninen juustoraaste ja nosta vuoka uuniin. Paista noin 35-40 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä.
  10. Tarjoile tomaattinen kesäkurpitsalasagne heti.
  Vinkki! Voit esivalmistella tämän reseptin kesäkurpitsat jo edellisenä päivänä. Pese, leikkaa ja mausta ne valmiiksi jääkaappiin odottamaan.