1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
  3. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää pannulle öljy, hienonnettu punasipuli, valkosipulit, raastettu porkkana ja kuutioitu kesäkurpitsa. Paista kasviksia noin 3 minuuttia.
  4. Lisää sen jälkeen pannulle delikaurat. Paista vielä hetken aikaa sekoitellen.
  5. Lisää pannulle tomaattimurska ja mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella sekä valkoviinietikalla.
  6. Levitä tortillaletut leivinpaperin päälle. Lisää lettujen keskelle delikaura täytettä. Ripottele täytteen päälle puolet juustoraasteesta.
  7. Kääri tortillaletut varovasti rullalle ja nostele ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
  8. Lisää loput juustoraasteesta enchiladojen päälle. Paista uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin kullanruskean värin.
  9. Valmista sillä aikaa salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Halkaise avokadot puoliksi. Poista kivi ja koverra hedelmäliha lusikalla leikkuulaudalle. Viipaloi avokado pienemmäksi. Lisää avokadot salaatin sekaan. Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa sekä mustapippuria.
  10. Tarjoa texmex-enchiladat avokadosalaatin kanssa.
Vinkki! Jos pidätte chilistä, niin voitte maustaa täytteen sillä.