1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Valuta tonnikaloista öljy pois.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat.
  3. Kuumenna kattila ja öljy. Lisää kattilaan sipulit, valkosipulit ja porkkanaraaste. Kuullota hetken aikaa.
  4. Lisää kattilaan sitten tomaattimurska, huuhtele tomaattimurska tölkki vedellä ja lisää myös vesi kattilaan.
  5. Lisää tomaattimurskan sekaan valutetut tonnikala. Mausta suolalla, kuivatulla yrttisekoituksella, kuivatulla oreganolla, valkoviinietikalla sekä mustapippurilla.
  6. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti.
  7. Annostele kastiketta kauhallinen (n. 2 dl) uunivuoan pohjalle. Lisää sitten kastikkeen päälle puolet raejuustosta ja raejuuston päälle lasagnelevyjä. (noin 3-4 kpl)
  8. Annostele levyjen päälle taas kastiketta ja loput raejuustot.
  9. Lisää sitten kerros lasagnelevyjä ja viimeiset kastikkeet lasagnelevyjen päälle.
  10. Ripottele lasagnen pinnalle juustoraaste.
  11. Paista lasagnea uunissa noin 30-40 minuuttia.
Vinkki! Jos aikaa on, niin lasagnen voi antaa levätä hetken aikaa paistamisen jälkeen.