1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet kulhoon. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa sekaan.
  3. Valuta ja hienonna kaprikset. Valuta aurinkokuivatut tomaatit, mutta säästä öljyä noin 3 rkl. Suikaloi pienemmäksi.
  4. Lisää kaprikset ja aurinkokuivatut tomaatit kesäkurpitsan sekaan. Lisää myös tomaattien öljy kulhoon. Hienonna lehtipersilja joukkoon ja mausta kuivatulla yrttisekoituksella ja sitruunan mehulla.
  5. Nosta kirjolohi uunipellille. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää täyte lohen päälle. Nosta pelti uuniin ja paahda uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes lohi on kypsä.
  6. Laita vesi kiehumaan couscousia varten. Mausta vesi suolalla ja curryjauheella. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Tarjoile uunissa paahdettu Välimeren kirjolohi couscousin kanssa.
Vinkki! Sekoita couscousiin aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
Vinkki! Valmista tämä resepti ensimmäisenä.