1. Laita vesi kiehumaan perunoita varten. Kuori ja lohko perunat ja keitä ne kypsäksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele ja suikaloi paprikat sekä  paloittele makkarat. Hienonna puolikas chili.
  3. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää tilkka öljyä ja makkarat pannulle. Paista muutama minuutti sekoitellen.
  4.  Lisää sitten sipulit, paprikat ja chili. Paista vielä noin 2-3 minuuttia.
  5. Mausta paistos suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla, kuivatulla yrttisekoituksella  ja valkoviinietikalla.
  6. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtaise purkki vedellä sekä lisää vesi mukaan pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 5 minuuttia.
  7. Huuhtaise ja kuutioi tomaatit sekä kurkku kulhoon. Lorauta joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Hienonna lopuksi joukkoon puolikas ruukku korianteria. 
  8. Murskaa kypsät perunat ja sekoita joukkoon oliiviöljy sekä mausta suolalla.
  9. Tarjoa makkarapata murskattujen perunoiden ja salaatin kanssa.