1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta 3-4 porkkanaa.
  2. Kuumenna öljy laakeassa isossa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota porkkanoita ja sipuleita kattilassa 2 minuuttia.
  3. Lisää sitten härkis. Jatka paistamista vielä hetki. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla basilikalla.
  4. Lisää tomaattimurska ja vesi sekä kuumenna kiehuvaksi.
  5. Riko lasagnelevyjä kastikkeen sekaan niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
  6. Laita kansi tai foliopala päälle ja hauduta 12-15 minuuttia niin, että lasagnelevyt kypsyvät. Pese ja leikkaa kurkku tikuiksi. Kuori ja leikkaa loput porkkanat tikuiksi.
  7. Lusikoi lasagnen pinnalle tuorejuusto ja ripottele parmesanraaste. Laita kansi takaisin päälle ja hauduta vielä noin 5 minuuttia.
  8. Tarjoa härkis-lasagne kurkku- ja porkkanatikkujen kanssa.
Vinkki! Lasagnen voi maustaa myös tilkalla punaviinietikkaa. Lisää se samassa vaiheessa tomaattimurskan kanssa.