1. Pese tai kuori perunat ja porkkanat. Kuutioi ne. Huuhtele ja leikkaa kukkakaali nupuiksi, kuori ja viipaloi myös varsi. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulit.
  2. Kuumenna kattila ja öljy. Lisää perunat, porkkanat, kukkakaalit ja osa kevätsipuleista kattilaan. Kuullota kasviksia noin 5 minuuttia käännellen.
  3. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla rakuunalla.
  4. Lisää kattilaan reseptin vesi ja kasvisfondi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10-15 minuuttia.
  5. Huuhtele ja puolita retiisit.
  6. Leikkaa tofut pitkittäin puoliksi ja kuivaa talouspaperilla painellen. Kuutioi puolikkaat.
  7. Kuumenna paistinpannu. Lisää tofukuutiot pannulle ja paista keskilämmöllä käännellen noin 5-7 minuuttia. Mausta tofut suolalla ja mustapippurilla.
  8. Kun keitto on hautunut noin 10-15 minuuttia niin, lisää kaurakerma, retiisit ja tofut keittoon. Kuumenna ja hauduta vielä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  9. Viimeistele keitto sitruunan mehulla ja jäljellä olevilla kevätsipuleilla.
  10. Tarjoile perinteinen kesäkeitto ruisleivän kanssa.