1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valmista mausteseos. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi kulhoon. Lisää kulhoon oliiviöljy ja mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla ja chilijauheella. Raasta joukkoon yhden pestyn veriappelsiinin kuori ja sekoita.
  3. Laita kirjolohifilee uunivuokaan leivinpaperin päälle tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille sekä valele mausteseos lohen pintaan lusikalla.
  4. Viipaloi veriappelsiinit kirjolohen päälle ja kypsennä uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes lohi on sopivan kypsä.
  5. Laita vesi kiehumaan couscousia varten.
  6. Valmista sitten jogurttikastike. Kumoa jogurtti kulhoon. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä hunajalla.
  7. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kypsän couscousin joukkoon puolikas ruukku persiljaa ja lorauta sekaan tilkka oliiviöljyä.
  8. Valmista salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja leikkaa kurkku sekaan. Mausta öljyllä ja mustapippurilla.
  9. Tarjoa valmis veriappelsiini-uunilohi couscousin, jogurttikastikkeen ja salaatin kanssa.