1. Laita vesi kiehumaan hirssiä varten.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja viipaloi porkkanat sekä kuutioi kesäkurpitsa. Suikaloi myös puolikas chili.
  3. Kuutioi lohifilee reilun kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa.
  4. Huuhtele hirssi kylmän veden alla siivilässä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää pannulle öljy ja sipulit. Kuullota sipuleita sekoitellen muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää sitten kesäkurpitsat, porkkanat ja chili. Jatka paistamista noin 3 minuuttia.
  6. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla yrttisekoituksella.
  7. Lisää pannulle tomaattimurska ja huuhtaise tomaattimurska tölkki vedellä sekä kaada vesi pannulle mukaan. Kuumenna kastike kiehuvaksi.
  8. Lisää kastikkeeseen kalapalat ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.  Viimeistele pata puolikkaan sitruunan mehulla ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
  9. Tarjoa tomaattinen kalapata keitetyn hirssin kanssa.
Vinkki! Lohipadan maustamiseen sopivat myös fenkolinsiemenet. Jauha niitä pienemmäksi morttelissa ja lisää pataan muiden mausteiden kanssa samaan aikaan.